Tullia och hennes romerska värld

Plats Södertälje

I centrum för Kerstin Ekmans nyutkomna ”Tullias värld” står Tullia, den romerske juristen och politikern Marcus Tullius Ciceros enda dotter. Kring hennes person broderas en bild av den tidens kvinnoliv.

Boka kursen nu

Vad mer vet vi om Tullia än att hon, drygt trettio år gammal, dog år 45 f.Kr. i barnsäng?

Hennes far var en flitig brevskrivare. Hans omfångsrika, detaljerade, brevväxling utgör ett ovärderligt dokument över den romerska republikens sista dramatiska år.

Vid sidan av det offentliga livets turbulens får den moderne läsaren även en glimt av familjens privata sfär. Även om perspektivet är Ciceros, får vi en god inblick i Tullias och, än mer, hennes mor Terentias liv och gärning.

Under föreläsningen djupdyker vi i några av Ciceros brev. Med hjälp av dessa antika vittnesmål utforskar vi Tullia och hennes samtid.

Max 30 personer. Föranmälan krävs Kostnadsfritt

Föreläsare

Izabella Donkow är klassisk arkeolog och antikvetare. Hon är utbildad vid Stockholms universitet, King’s College London och de svenska instituten runt om Medelhavet, där hon har specialiserat sig på senantiken och tidigkristen arkeologi. Hon har tidigare varit verksam som forskarassistent vid Christie’s i London samt undervisat i antiken vid Stockholms universitet och Svenska Institutet i Istanbul

.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
05 nov 2020 - 05 nov 2020
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1077064
Pris
0 kr