Konsten på Karro - rundvandring

Plats Örebro

För att delta på detta arrangemang krävs medlemskap i Örebro Senioruniversitet. Första dag för anmälan är tisdagen den 17 augusti.

Boka reservplats
Under 250 år har mer än 50 konstverk hittat sin plats på Karolinska skolan i Örebro på ett eller annat vis, och hör nu till dess historia. Det finns ett flertal rektorsporträtt, några konstverk utomhus, flera skulpturer och oljemålningar, både porträtt och med andra motiv. Under rundvandringen hinner vi inte titta på alla, men vi kommer att stanna till vid dem som jag tycker är mest spännande.

Vi börjar rundvandringen i Gymnastikhuset där Idrottslif på Hjälmaren målades år 1910 på en av väggarna. Därefter tittar vi på ett par utomhusskulpturer och går sen in i huvudbyggnaden där de flesta konstverken finns. Dagen till ära har vi kanske lyft fram ett par av de målningar som vanligtvis befinner sig i källaren. Vi avslutar med Stellan Mörners marmorvägg i entréhallen, som består av mer än 400 mosaikbitar. Några konstverk berättar jag om även på månadsmötet i november, men här blir det tillfälle att se dem på plats och höra mer om dem.
Guide: Staffan Wikstedt

Guidningen startar vid Gymnastikbyggnadens entrétrappa. Det finns hissar i varje byggnad som vi ska besöka.Vi avslutar med en fikastund i huvudbyggnaden.ör information kontakta Lars Friman, 0761-88 12 34 eller lars.e.friman@gmail. com

Kontakta Lars Friman

lars.e.friman@gmail.com