Föreläsning: Hedvig Eleonora och hennes tid

Plats Kungsbacka

En föreläsning om Hedvig Eleonora och hennes tid med Eva Helen Ulvros. Föreläsningen hölls i samarbete med Kungsbacka kommun.

Eva Helen Ulvros berättar om den svenska barockens drottning - känd som ”Karlarnas maka, mor och farmor”. Hedvig Eleonora var inflytelserik, lät bygga Drottningholms slott och levde hela sitt långa liv i maktens centrum. Men vem var hon egentligen?

Eva Helen Ulvros är professor emerita i historia vid Lunds universitet och har under många år forskat om kultur-, genus- och socialhistoria. Hon har bland annat skrivit den Augustprisnominerade biografin Sophie Elkan. I sin bok Hedvig Eleonora och hennes tid skildrar hon en av våra mest spännande men minst omskrivna drottningar under en turbulent tid i Sveriges historia.

Anmäl dig på bibliotek.kungsbacka.se/evenemang

Kontakta Folkuniversitetet i Kungsbacka