Gotland och Visby om våren SiG85

Reservplatser finns tillsvidare.

Under ledning av prof. em. Hain Rebas presenterar Senioruniversitetet resan

Gotland och Visby om våren

Orkidéer, lindarängar, bondekatedraler, kalkindustri, gotländsk mat och försvarsproblem. Med hjälp av egna/lokala guider gör vi en fyradagars buss- och båtexkursion till Gotland/Visby 26-29 maj 2020.

Syfte och Mål: att vi i härlig vårtid dels skall hitta exklusiva orkidéer och njuta av nyfagade lövängar, dels få en uppfattning om öns och Visbys forna centrala position och storhet i östersjöområdet, dels orientera oss om Gotland/Visby av i dag.
Innan avresa kommer en inledande orientering om resan, syfte och mål, att anordnas. Likaså blir det efter resan en genomgång och summering. Mer info om detta kommer senare.

Preliminärt program:
Dag 1, tisdag 26 maj: Avfärd med buss från Gbg, färja från Oskarshamn med vilstol, inkvartering i 3/4-stjärnigt hotell i Visby, kort stadspromenad.

Dag 2, onsdag 27 maj: Bussrundtur norra öhalvan med egna guider och besök i bygdens vackra kyrkor och museer. Gemensam lunch.

Dag 3, torsdag 28 maj: Bussrundtur södra öhalvan med egna guider, fortsatt utforskande av orkidé- och lövängar, samt många andra sevärdheter. Gemensam lunch. På kvällen gemensam middag i Visby.

Dag 4, fredag 29 maj: Utcheckning, individuell rundvandring i Visby, individuell lunch. Eftermiddag avfärd med färja mot Oskarshamn med ankomst c:a kl 20. Bussfärd mot Gbg, ankomst c:a kl 01.

Pris: ca 5000:- beroende på antal deltagare. För att resan skall bli av krävs minst 25 deltagare.

Följande ingår i priset:

Fyra dagar med guider, Gbg-Visby t.o.r. med buss inkl. fika, färja med liggstolar, tre övernattningar på 3/4-stjärnigt hotell i Visby, tre frukostar, två luncher, två middagar i Visby, inträdesavgifter.
Ingår ej: Kostnader för mat under t.o.r.-resorna med buss och färja och för en middag i Visby.

Medlemskap i Senioruniversitetet (SiG) är en förutsättning för att delta i resan.
Vi förbehåller oss rätten till ändringar i programmet om det skulle visa sig nödvändigt
.

Anmälan och betalning: Intresseanmälan görs senast 31 januari till Senioruniversitetet på något av nedanstående sätt.

Ange namn, adress, telefon och personnummer på samtliga deltagare.

• e-post: gsu.gbg@folkuniversitetet.se
• telefon: 031- 10 09 55 fr. o. m. 7 januari
• brev adresserat till: Senioruniversitetet, Gotlandsresa, Box 2542, 403 17 Göteborg

Bindande anmälan görs i slutet av februari, då även anmälningsavgift (max 1500 :-) betalas till arrangören Vårgårdabuss AB som även skickar ut slutbetalningsavi.

Tänk på att det krävs praktiska kläder och skodon för orkidésök ute i terrängen. Dessvärre kan denna resa inte vara särskilt handikappanpassad.

Kontaktpersoner/reseledare:
Hain Rebas, prof.em/gotlandsfarare, tel 072-2013070