Kulturvandring - Klippan kulturreservat

Plats Göteborg

Följ med på en spännande stadsvandring i väster! Vi rör oss runt Klippan och kastas tillbaka till slottsepoken, hamnepoken och bruksepoken. Många gripande historier utlovas!!

Boka kursen nu

Gustav Vasas slott, hotet från Danmark, Svenska Ostindiska Kompaniet och dess seglatser till Kanton, Kina. Entreprenörer från England och Skottland och fransmannen som blev kung av Sverige – allt detta och mer därtill får du på kulturvandringen Klippan.

Målgrupp

Stadsvandringen riktar sig till dig som är nyfiken på Klippans historia, från dåtid till nutid, och vill veta mer om människorna, händelserna och vad som utspelade sig här. Du behöver inga förkunskaper.

Klippanvandring. Samling 1715 vi entrén Waterfront hotel där vi även avslutar vandringen.

Mål

Efter denna träff kommer du att vara utrustad med nya kunskaper och insikter vad gäller framför allt historiska och kulturella värden.

Innehåll

Guidning om historia och kulturella värden med fokus på Klippan. Guidningen görs av en auktoriserad guide.

Arbetssätt

Teori och praktik – vi vandrar, guiden berättar och alla ges tillfälle att ställa frågor och kommentera.

Kursmaterial och litteratur

För den som önskar fördjupa sig kan rekommendationer på lämplig litteratur lämnas

Gunilla Kristén

Jag heter Gunilla Kristén och har undervisat i svenska som främmande språk i över 20 år. Oavsett vilken språknivå jag undervisar på är mitt arbete alltid lika givande, utvecklande och intressant. Språket är nyckeln till framgång både i arbetet och i privatlivet. Att hjälpa människor förbättra sitt språk genom att vägleda, stötta och entusiasmera är ett betydelsefullt arbete och ett sant nöje.

Efter många år utomlands, bland annat som platschef och guide för skandinaviska researrangörer, har jag berikats med interkulturell kompetens. Att träffa människor från olika kulturer är intressant, lärorikt och roligt. Jag är auktoriserad Göteborgsguide och inkluderar gärna information om Göteborgs historia, kulturliv och sevärdheter i undervisningen.

Språkundervisning handlar om att både ge och ta. Min ambition är att tillsammans med kursdeltagarna skapa en stimulerande studiemiljö med stort engagemang.

Hjärtligt välkommen!

Gunilla Kristén är lärare i svenska på Folkuniversitetet i Göteborg