Under vandringen rör vi oss inom Vallgraven. Med fängslande berättelser förflyttas du tillbaka till bland annat emigrationens Göteborg och Postgatan, som då spelade en central roll för staden. Du hör om handel, sjöfart och skeppsbyggeri och en mångkulturell stad, och om hur Göteborg var porten mot väster. Under pekfingret på Gustav II Adolf börjar vi och avslutar på murkrönet på Kungshöjd.
MålgruppStadsvandringen riktar sig till dig som är nyfiken på dagens och historiens Göteborg utifrån både ett historiskt och modernt perspektiv. Du behöver inga förkunskaper.
MålEfter denna träff kommer du att vara utrustad med nya kunskaper och insikter vad gäller framför allt Göteborgs historiska och kulturella värden.
InnehållGuidning om historia och kulturella värden med fokus på Göteborg 400 år. Guidningen görs av en auktoriserad guide.
ArbetssättTeori och praktik – vi vandrar, guiden berättar och alla ges tillfälle att ställa frågor och kommentera.
Kursmaterial och litteraturFör den som önskar fördjupa sig kan rekommendationer på lämplig litteratur lämnas.
Kursledare
Gunilla Kristén
Jag heter Gunilla Kristén och har undervisat i svenska som främmande språk i över 20 år. Oavsett vilken språknivå jag undervisar på är mitt arbete alltid lika givande, utvecklande och intressant. Språket är nyckeln till framgång både i arbetet och i privatlivet. Att hjälpa människor förbättra sitt språk genom att vägleda, stötta och entusiasmera är ett betydelsefullt arbete och ett sant nöje.
Efter många år utomlands, bland annat som platschef och guide för skandinaviska researrangörer, har jag berikats med interkulturell kompetens. Att träffa människor från olika kulturer är intressant, lärorikt och roligt. Jag är auktoriserad Göteborgsguide och inkluderar gärna information om Göteborgs historia, kulturliv och sevärdheter i undervisningen.
Språkundervisning handlar om att både ge och ta. Min ambition är att tillsammans med kursdeltagarna skapa en stimulerande studiemiljö med stort engagemang.
Hjärtligt välkommen!

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52