Kulturvandring - innanför Vallgraven

Plats Göteborg

Följ med på en stadsvandring om Göteborgs födelse, stadsplanering och historiska byggnader varvat med modern arkitektur. Här får du höra om människoöden och skrönor från 400 år och fram till nutid.

Boka kursen nu

Under vandringen rör vi oss inom Vallgraven. Med fängslande berättelser förflyttas du tillbaka till bland annat emigrationens Göteborg och Postgatan, som då spelade en central roll för staden. Du hör om handel, sjöfart och skeppsbyggeri och en mångkulturell stad, och om hur Göteborg var porten mot väster. Under pekfingret på Gustav II Adolf börjar vi och avslutar på murkrönet på Kungshöjd.

Målgrupp

Stadsvandringen riktar sig till dig som är nyfiken på dagens och historiens Göteborg utifrån både ett historiskt och modernt perspektiv. Du behöver inga förkunskaper.

Mål

Efter denna träff kommer du att vara utrustad med nya kunskaper och insikter vad gäller framför allt Göteborgs historiska och kulturella värden.

Innehåll

Guidning om historia och kulturella värden med fokus på Göteborg 400 år. Guidningen görs av en auktoriserad guide.

Arbetssätt

Teori och praktik – vi vandrar, guiden berättar och alla ges tillfälle att ställa frågor och kommentera.

Kursmaterial och litteratur

För den som önskar fördjupa sig kan rekommendationer på lämplig litteratur lämnas.

Gunilla Kristén

Jag heter Gunilla Kristén och har undervisat i svenska som främmande språk i över 20 år. Oavsett vilken språknivå jag undervisar på är mitt arbete alltid lika givande, utvecklande och intressant. Språket är nyckeln till framgång både i arbetet och i privatlivet. Att hjälpa människor förbättra sitt språk genom att vägleda, stötta och entusiasmera är ett betydelsefullt arbete och ett sant nöje.

Efter många år utomlands, bland annat som platschef och guide för skandinaviska researrangörer, har jag berikats med interkulturell kompetens. Att träffa människor från olika kulturer är intressant, lärorikt och roligt. Jag är auktoriserad Göteborgsguide och inkluderar gärna information om Göteborgs historia, kulturliv och sevärdheter i undervisningen.

Språkundervisning handlar om att både ge och ta. Min ambition är att tillsammans med kursdeltagarna skapa en stimulerande studiemiljö med stort engagemang.

Hjärtligt välkommen!

Gunilla Kristén är lärare i svenska på Folkuniversitetet i Göteborg

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

29 jun 2022 - 29 jun 2022
On 17:15 - 19:00
Ordinarie pris:
375kr
Med rabatt:
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.