Historia 2b - kultur, Distans

Plats Distans

Läs Historia 2b - kultur på distans. På Folkuniversitetets Vuxengymnasium på distans läser du när det passar dig. Det ger dig möjlighet att kombinera dina studier med jobb eller annan sysselsättning.

Boka kursen nu

Kurserna på Vuxengymnasium på distans är utformade för många olika behov. Du kan lägga upp dina studier utifrån din egen tid, läsa när det passar dig och själv bestämma när du vill avsluta kursen inom angiven tid. Detta innebär stora möjligheter till kombinationer av studier, arbete och andra sysselsättningar.

Gymnasiepoäng
100p

Förkunskaper
Om du avser att gå för betyg måste du ha godkänt betyg i Historia 1a2, Historia 1b eller motsvarande kunskaper. Betyg i kursen kan inte ingå i utbildning tillsammans med betyg i Historia 2a.
Siktar du på kursbevis utan betyg bör du ändå ha samma förkunskaper.

Centralt innehåll
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

• Tematiska fördjupningar kring historiska frågeställningar av betydelse för individer, grupper och samhällen ur ett kulturhistoriskt perspektiv, till exempel idéströmningar, mentaliteter och världsbilder, konstarternas utveckling samt de skiftande kulturella formerna för kommunikation genom tiderna.
  • Olika konst- och kulturbegrepp i historiskt perspektiv. Möten mellan etablerad kultur och olika former av nya kulturella rörelser till och med 1900-talets populärkultur.
  • Historiska begrepp och förklaringsmodeller och deras tillämpning på olika historiska frågeställningar.
  • Granskningar och tolkningar av historiskt källmaterial, till exempel arkivmaterial, pressmaterial och databaser, som utgångspunkt för behandling av historiska frågeställningar.
  • Hur historia används inom olika kulturformer. Betydelsen av olika historiska teman inom olika genrer, till exempel film, litteratur och musik samt inom olika former av ungdomskultur.

Betyg
Om en juridisk person (en organisation/företag men inte s.k. enskild firma) beställer och betalar för kursen ingår möjligheten att genomföra ett slutprov till betyg för en tilläggskostnad. Elever som läser mot betyg ska i samband med anmälan skicka in personbevis och kopia på gymnasiebetyg (eller liknande). Den juridiska personen ska skicka in en s.k. "Betygsbeställning" som man kan ladda ner från vår hemsida: https://www.folkuniversitetet.se/vara-skolor/komvux/vuxengymnasium-pa-distans/om-vuxengymnasium-pa-distans/betyg-och-kursintyg/blankett-for-betygsbestallning/.

Övriga deltagare kan ansöka om prövning hos Vuxenutbildningen i en kommun och på så sätt erhålla betyg. Kontakta Vuxenutbildningen i lämplig kommun för mer information.

Kurslitteratur
Se vår allmänna litteraturlista på avdelningens förstasida under rubriken ”Om skolan”. https://www.folkuniversitetet.se/vara-skolor/komvux/vuxengymnasium-pa-distans/om-vuxengymnasium-pa-distans/

4390 kr inkl. moms. Eventuell kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Övrigt
Kursen startar när betalningen av kursavgiften är registrerad hos oss. OBSERVERA att det kan ta upp till två veckor innan vi ser att betalningen är gjord. Från kursstart har du sex månader på dig att avsluta kursen. Se FAQ för svar på de vanligaste frågorna.

Kontakta Vuxengymnasium på distans VgPD

distans.vast@folkuniversitetet.se