Föreläsning MUMIER - Torka, linda och försköna = MUMIE PÅ 70 DAGAR

Plats Borås

Nyfiken på att lära dig mer om mumier - Låt oss ta reda på nya och gamla fascinerande kunskaper! Föreläsare: Daniela Rosvall, klassisk arkeolog och forskare, konstkännare och  skribent

Boka nu

Forntidens egyptier trodde att de endast kunde nå paradiset Duat om kroppen var så intakt som möjligt.

Kroppen skulle komma in i livet efter detta i sin ursprungliga form och förlorade kroppsdelar under livet fick ersättas med trä proteser. Själen kunde bara leva vidare i dödsriket om den återförenades med sin ursprungliga kropp. Men själen måste kunna hitta och känna igen kroppen, annars var den dömd till evig hemlöshet. Därför utvecklade egypterna under 4000 år sin unika balsamerings teknik som tog 70 dagar.

Egyptiska mumier är inte alltid vad de utger sig för att vara.

De gamla mumierna fortsätter föra fram den ena fantastiska överraskningen efter den andra, skapa oväsen fastän de är tysta.

Under senare år har forskare lyckats belyser nya spännande detaljer om mumifieringstekniken och om vilka de mumifierade människorna var, hur de mådde och vad dog de av.

Låt oss ta reda på nya och gamla fascinerande kunskaper!
Föreläsare: Daniela Rosvall, klassisk arkeolog och forskare, konstkännare och
skribent