Prova på - Arkitekturkursen

Plats Stockholm

Vår prova- på - lektion ger dig ett smakprov på hur vår ordinarie grundkurs i arkitektur är upplagd och du får samtidigt en möjlighet att ställa frågor direkt till vår kursledare och se våra lokaler. Välkommen att boka en plats!

Boka kursen nu

Prova-på lektionen är kostnadsfri. Om du får förhinder att delta är det viktigt att du avbokar din plats eftersom antalet platser är begränsade. Om du uteblir utgår en no show-avgift på 250 kronor. Det är många som önskar få information om vårt utbud och platserna fylls snabbt. I de fall det finns platser kvar kan du anmäla dig direkt på plats, då gäller först till kvarn.

Genom att delta på vår prova på lektion får du ett smakprov på hur ordinarie kurs är upplagd, du får chansen att prova på samt ställa frågor direkt till vår kursledare.

Erbjudande till dig som deltar i en prova-på kurs mellan den 17 och den 23 januari. Om du bokar en kurs på plats i receptionen på Kungstensgatan 45, via telefon till vår kundtjänst eller på hemsidan under vecka 3 får du 10 % rabatt på kursavgiften. Ange koden ”prova-på-rabatt” i meddelandefältet på webben. (Gäller inte utbildningslinjer, diplomutbildningar och enskild undervisning).

Här följer beskrivningen för ordinarie kurs i som startar den 7/2 -2022 i vår:

Målgrupp

Kursen vänder sig särskilt till dig som tänker söka dig vidare inom utbildningar i arkitektur, design och konst eller som är allmänt intresserad av ämnet.

Efter genomgången kurs har du fått en introduktion till att:

  • Känna igen, tolka och förstå bakomliggande faktorer som påverkar upplevelsen av en byggnad eller en plats i staden.
  • Förstå en byggnad och dess arkitektur genom ritningar.
  • Skissa fram en idé till en byggnad.
  • Få en förståelse för arkitektyrket och hur du söker dig vidare.

Vi arbetar med grundläggande ritteknik, praktisk skissteknik och modellbyggande. Arkitekturkursen är indelad i två delar, en orienterande och en skapande. Den orienterande delen ger en inblick i arkitekturämnet och de villkor som omger skapandet av arkitektur. Den skapande delen fokuserar på det inledande konceptarbetet då ett hus tar form.

Kursupplägg

Gruppen består av upp till 12 deltagare. Kursen baseras på föreläsningar, eget skissarbete och lärarhandledning.

Anmälan och mer information

Om du vill boka en plats på prova-på-lektionen klickar du på boka-knappen. Klicka på länken nedan för mer information om ordinarie kurs.

Kursledare

Pernilla Ström

Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990. Hon har en masterutbildning i estetiska vetenskaper från Stockholms universitet och kurser i arkitektur, färg och ljus från KTH och Konstfack.

Under åren har kunskaperna byggts på och blivit allt bredare. Pernilla har arbetat med de flesta nischer inom inredningsyrket och bland annat förkovrat sig i konst och hotelldesign, färg- och ljussättning och arkitekturhistoria. Hon har lång erfarenhet av färgsättning genom sitt arbete med färgkartor och koncept till företag som Svenska Bostäder, Botkyrkabyggen, SKB, Stockholmshem och Familjebostäder. Hon har inrett och färgsatt hotell, skolor och kontor

Pernilla Ström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 jan 2022 - 18 jan 2022
Ti 18:00 - 18:45
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
1114070
Pris
0 kr