Inredningsarkitektur - distans live

Plats Distans

En onlinekurs på distans via Zoom som ger dig inblick i yrket som inredningsarkitekt. Vi arbetar med inredningslösningar, färgsättning och formlära.

Boka kursen nu

Lärarledd onlinekurs via Zoom med möjlighet till intyg efter avslutad kurs. Kursen motsvarar en vanlig lärarledd kurs. Via länk kommer deltagarna ha möjlighet att samverka och ställa frågor till kursledaren som medverkar varje kurstillfälle. Kursmaterial skickas digitalt eller så arbetar deltagaren med eget material från sin plats och intyg utfärdas på begäran efter genomförd kurs vid 75 % närvaro.

Målgrupp

Du som har ett intresse av färg och form och specifikt inredning, och tror att du vill arbeta med detta i framtiden.

Mål

Att tillgodogöra sig kunskaper om bostadens arkitektoniska utformning, funktion, hållbarhet och estetik och lära sig grundläggande rit- och visualiseringsteknik. Att kunna beskriva och analysera bostadens grundläggande värden och orientering i regelverk som styr bostäders utformning. Färg- och ljussättning, kök- och badrumsplanering och praktiska övningar ingår.

Innehåll

  • Vi går igenom skiss- och ritteknik, designteorier och viss historik.
  • Vi arbetar med bostadens utformning; kök- och badrumsplanering samt inredning och utformning av övriga rum.
  • Materialval, möblering, färg- och ljussättning ingår i kursen liksom presentationer av eget arbete.
  • Efter avslutad kurs har du arbetat igenom designlösningar av samtliga rum i en bostad och övat på olika visualiseringstekniker.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v.44 för Höstlov. Undervisningen är på distans och sker via en digital undervisningsplattform. Uppgifter och övningar med exempel läggs upp varje onsdag och sen arbetar kursdeltagarna med lösningar och ritningar under veckan. En viktig pedagogisk del är att alla deltar med diskussioner och uppgiftsinlämningar för att klassen ska kunna tillgodogöra sig andras tankar och diskutera lösningar online.

Redskap som behövs för att genomföra kursen är: Dator med kamera, mikrofo och internetuppkoppling samt en fungerade mailadress dit inloggning och länk till kursupplägget skickas. Visst material, som till exempel några linjaler och skärplatta behöver köpas in av deltagaren. Lista kommer en vecka innan kursstart. Räkna med en del arbetstid för att färdigställa uppgifter mellan kurstillfällena.

Vi går igenom arbetsmetoder och fakta/historik och sedan arbetar deltagarna självständigt med att lösa en specifik uppgift som sedan presenteras för hela gruppen. Arbetsmetod är vanligtvis att först utföra en anlys och identifiera ett behov, sedan får deltagaren skissa, teckna och måla och göra modeller för att visualisera resultatet. Både analoga och digitala hjälpmedel kan användas. Kursen går relativt snabbt fram.

Studiematerial och litteratur

Kurskompendium ingår i kursavgiften och tillhandahålls av kursledaren det innehåller även en materiallista med vad du behöver för att genomföra kursen. Till första kurstillfället behöver du ha egen blyertspenna - (modell stiftpenna 0.5), linjal 30 cm och radergummi. Kursledaren hämtar sin inspiration och en del av övningarna från bland annat "Bostadens omätbara värden" av Kjell Forshed & Ola Nylander.

Covid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Utvecklingsmöjligheter

  • Efter avslutad kurs kan du gå vidare med vår kurs i Arkitektur. Det är en kurs för dig som vill ha en introduktion till ämnet arkitektur. Du får handledning i arkitekturskapande på en grundläggande nivå och ur ett samtidsperspektiv. Du introduceras till de frågor som arkitekter försöker besvara och till rit- och skissteknik samt modellbygge. Vill du lära dig rita digitalt? Vi erbjuder en kostnadsfri elevlicens till programmet Archi-CAD under studietiden.
  • Arkitekturskolan STHLM är en ett-årig utbildning inom Arkitektur, Inredning, Landskap, Färg och Form och aktuella programvaror - en bra språngbräda för dig som vill komma in i branschen.

Pernilla Ström

Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990.

Hennes intresse för design och inredning har hon med sig från barndomen då hon fick höra mycket historier om möbelkonst, stilar och arkitektur. Pernilla är utbildad vid Stockholms Universitet och flera andra högskolor som Konstfack och KTH.

Under åren har kunskaperna byggts på och blivit allt bredare. Pernilla har arbetat med de flesta nischer inom inredningsyrket och bland annat förkovrat sig i konst och hotelldesign, färg- och ljussättning och arkitekturhistoria.

Pernilla Ström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
17 sep 2020 - 26 nov 2020
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
10
Studietimmar
40
Kurs-ID
1074333
Pris
5950 kr