Arkitekturkursen- distans live

Plats Distans

En onlinekurs på distans för dig som vill ha en introduktion till ämnet arkitektur. Du får handledning i arkitekturskapande på en grundläggande nivå och introduceras till rit- och skissteknik.

Boka kursen nu

Lärarledd onlinekurs via länk med möjlighet till intyg efter avslutad kurs. Kursen motsvarar en vanlig lärarledd kurs. Via distansvektyget Zoom kommer deltagarna ha möjlighet att samverka och ställa frågor till kursledaren som medverkar varje kurstillfälle. Kursmaterial skickas digitalt och deltagaren arbetar med sitt material från sin plats. Intyg utfärdas på begäran efter genomförd kurs vid 75% närvaro.

Målgrupp

Kursen vänder sig särskilt till dig som tänker söka dig vidare inom utbildningar i arkitektur, design och konst. Kursen vänder sig även till dig som är allmänt intresserad av ämnet.

Förkunskaper

Du ska vilja uttrycka tankar och idéer med ord, bilder och skisser och ha god datavana.

Mål

Efter genomgången kurs har du fått en introduktion till att:

  • Känna igen, tolka och förstå bakomliggande faktorer som påverkar upplevelsen av en byggnad eller en plats i staden.
  • Förstå en byggnad och dess arkitektur genom ritningar.
  • Skissa fram en idé till en byggnad.
  • Få en förståelse för arkitektyrket och hur du söker dig vidare.

Kursinnehåll

Vi arbetar med grundläggande ritteknik, praktisk skissteknik och modellbyggande. Arkitekturkursen är indelad i två delar, en orienterande och en skapande. Den orienterande delen ger en inblick i arkitekturämnet och de villkor som omger skapandet av arkitektur. Den skapande delen fokuserar på det inledande konceptarbetet då ett hus tar form.Två gästföreläsare kommer att medverka på kursen.

ArkDes på Skeppsholm som är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design besöker oss ett kurstillfälle. De är även ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.

Kursupplägg

Gruppen består av upp till 12 deltagare. Kursen har uppehåll för Höstlov v.44. Kursen baseras på föreläsningar, eget skissarbete och lärarhandledning. Vi kommer gå igenom andras projekt såväl som det egna skapande projektet under kursens gång.

Speciella förutsättningar

Notera att studietakten är hög och för att du ska tillgodogöra dig kursen på bästa sätt och för att handledningen ska bli givande, krävs det att du lägger ner några timmars hemarbete mellan sammankomsterna.Du behöver en dator med internetuppkloppling för att genomföra kursen och en fungerade mailadress dit inloggning och länk till kursupplägget skickas.

Studiematerial

Kurskompendium ingår i kursavgiften och tillhandahålls av kursledaren det innehåller även en materiallista med vad du behöver för att genomföra kursen. Till första kurstillfället behöver du ha egen blyertspenna - (modell stiftpenna 0.5), linjal 30 cm och radergummi.

Fortsättningsmöjligheter

Efter avslutad kurs kan du gå kvällskursen Inredningsarkitektur – rum, form, färg. Kursen har fokus på arkitekturens insida och du får lära dig att rita och analysera planlösningar, arbeta med grundläggande ljus- och färgsättning, material och möbleringsmöjligheter med mera.

Vill du lära dig rita digitalt? Vi erbjuder en kostnadsfri elevlicens till programmet Archi-CAD under studietiden.

Vill du gå en ettårig utbildning kan du söka till Arkitekturskolan STHLM som är en utbildning inom Arkitektur, Inredning, Landskap, Färg och Form och aktuella programvaror - en bra språngbräda för dig som vill in i branschen!

Pernilla Ström

Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990.

Hennes intresse för design och inredning har hon med sig från barndomen då hon fick höra mycket historier om möbelkonst, stilar och arkitektur. Pernilla är utbildad vid Stockholms Universitet och flera andra högskolor som Konstfack och KTH.

Under åren har kunskaperna byggts på och blivit allt bredare. Pernilla har arbetat med de flesta nischer inom inredningsyrket och bland annat förkovrat sig i konst och hotelldesign, färg- och ljussättning och arkitekturhistoria.

Pernilla Ström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2020 - 08 dec 2020
Ti 18:00 - 21:00
Tillfällen
10
Studietimmar
40
Kurs-ID
1073723
Pris
5950 kr