Kunskapsklubben: Mindfulness - ett recept mot oro

Plats Helsingborg

Med hjälp av mindfulness kan vi minska våra rädslor visar forskning från Lunds universitet. Ta chansen att lära dig mer om hur du får bukt med din oro!

Boka kursen nu

Johannes Björkstrand är forskare i psykologi vid Lunds universitet och fokuserar särskilt på hur man kan minska rädslor med hjälp av exempelvis mindfulness. Genom psykologiska experiment studerar han hur hjärnan producerar känslor. I den här föreläsningen ger han ett neurovetenskapligt perspektiv på mindfulness och berättar om studier som visar hur användbart mindfulness är mot oro.

Folkuniversitetet arrangerar i samarbete med Dunkers kulturhus två föreläsningar om hälsa och välbefinnande hösten 2020.

Föreläsare

Johannes Björkstrand är doktor i klinisk psykologi och forskar inom området affektiv neurovetenskap.

Praktisk information

Evenemanget äger rum i Teatersalen på Dunkers kulturhus och streamas även till anmälda deltagare via Youtube.

För att kunna säkerställa arrangemnaget med antal personer & sitt platser behöver du boka din plats.

Välkommen med din anmälan!

Kontakta Amanda Johansson

amanda.johansson@folkuniversitetet.se