Filosofikafé – om filosofiska frågor

Plats Stockholm

Samtal om filosofiska frågor är en lättsam och stimulerande ingång till filosofin, därtill övning i att förstå filosofiska texter. Vi diskuterar eviga och aktuella frågor i mindre grupper.

Boka kursen nu

Arbetssätt

Ämnet för dagen introduceras som kortföreläsning av kursledaren Palle Leth, därefter följer samtal och gemensamma diskussioner. Du får tillfälle att artikulera dina uppfattningar. Själva begreppet filosofikafé anger samtalsformen och att man kan prata i mindre löst sammansatta grupperingar.

Innehåll

Vid varje tillfälle tar vi oss an en stor filosofisk fråga.Tema för hösten -22 är:

  • kritiskt tänkande. Vi kommer att röra oss över olika ämnen.

Som utgångspunkt för diskussionen bekantar vi oss först med några kontrasterande perspektiv på frågan i form av korta passager ur tänkarnas egna verk. Därefter är det deltagarnas egen diskussion som står i centrum.

Kursdatum

Kursdatum hösten 2022: torsdagar varannan vecka 13/10, 27/10, 10/11, 24/11, 8/12.

Inga förkunskaper

Kursen kräver varken förkunskaper eller förberedelser.

Den vänder sig till alla som har en nyfikenhet på filosofiska frågor och vill pröva sina uppfattningar i mötet med filosofernas texter och de andra deltagarna.

Litteratur/material

Tillhandahålls av kursledaren vid varje tillfälle.

Kursform

Kursen kommer att ges i sal på Kungstensgatan 45. Den kan dock komma att övergå till Zoom beroende på rådande smittrestriktioner.

Kursledare

Palle Leth, fil. dr i teoretisk filosofi vid Göteborgs universitet och Université de Paris-Est, forskar i språkfilosofi och tolkningsteori och har mångårig erfarenhet av undervisning i filosofi på högskolenivå. Palle är verksam vid Stockholms universitet och Högskolan Dalarna.

Kursledare

Palle Leth

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
13 okt 2022 - 08 dec 2022
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1140029
Pris
1450 kr