Filosofisk salong - vi utforskar ATT VÄLJA

Plats Helsingborg

Välkommen att delta i undersökande gemensamt samtal med Tulsa Jansson. På lekfullt och prestigelöst sätt utvidgar vi vår förståelse för väljandets egenskaper och grunder.

Boka kursen nu
Val i livet är ofta svårt då både stora val (som livsval och politiska val) och små val (som vad och hur man ska konsumera) kräver överväganden som kan ge beslutsamhetsångest. Då det ge värdefulla insikter att tillsammans undersöka vad vi grundar våra val på. På lekfullt och prestigelöst sätt utvidgar vi vår förståelse för väljandets egenskaper och grunder. Vad går man miste om när man gör sitt val? Vilka värden ska man grunda sina val på? Vilka antaganden grundar man sitt val på, medvetet eller omedvetet? Hur vet jag om jag valt rätt? Ska jag välja med hjärta eller hjärna? Och vad är meningen med det hela egentligen?

Dessa är exempel på frågor som ofta blir aktuella när vi står inför ett val. I september blir frågan om vad man ska välja och varför extra aktuellt då vi ska rösta. Under kvällen kommer vi gemensamt och på ett lekfullt och prestigelöst sätt undersöka vad det innebär att välja genom att undersöka exempel och se om vi kan dra några generella slutsatser från det. Ingen förkunskap behövs, bara nyfikenhet.

Hur går det till
Efter en inledning av Tulsa Jansson undersöker vi gemensamt begreppet ”att välja”. Samtalet kommer att föras i storgrupp och i mindre grupper och modereras av Tulsa. Under kvällen övar oss i att sträcka tanken genom att ta hjälp av varandras reflektioner och på så sätt fördjupa vår insikt och vinna nya perspektiv.

Samtalsledare
Tulsa Jansson är filosofisk praktiker, författare och medgrundare av föreningen för filosofisk praxis. Hon utbildar företag och organisationer i dialogiska färdigheter sedan 2011 och är återkommande gäst i Filosofiska Rummet på P1. www.philosophyatwork.com


Föreläsningen arrangeras med stöd av Folkuniversitetsföreningen.

Har du frågor?

Kontakta Cecilia Winning Måwe

cecilia.winning-mawe@folkuniversitetet.se

Tid
10 okt 2022 - 10 okt 2022
Må 17:30 - 19:00
Tillfällen
1
Plats
Trädgårdsgatan 25, 25224 Helsingborg
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
1147742
Pris
80 kr