Täljning för barn och vuxna 7-12 år

Plats Malmö

Starta ett kreativt projekt tillsammans med ditt barn! På denna kurs i centrala Malmö får du och ditt barn prova på täljning.

Boka reservplats

Kursupplägg

Detta är en kurs för barn i åldern 7-12 år. På kursen lär ni er de grundläggande momenten inom täljning och hur ni täljer på ett säkert sätt.

I en trygg miljö med en kunnig kursledare får barnet och du prova på täljning. Ni lär er vilka verktyg som används när och hur ni får bästa resultat på det ni täljer.

• använda yxa och såg för att få fram en produkt
  • olika täljgrepp
  • hur du slipar och underhåller dina verktyg

Målgrupp

Barn i åldern 7-12 år i par med en vuxen, som de känner väl. Kursen förutsätter aktivt deltagande från både föräldrar och barn. Kursen är lämplig för barn som nybörjare. Du som vuxen kan vara både nybörjare och mer erfaren täljare.

Kursavgiften innefattar en vuxen + ett barn. Det går förstås utmärkt om en annan vuxen än just föräldern går tillsammans med barnet.

Schema

30 minuter avsätts för paus.

Material

Ta gärna med egen täljkniv. Färskt virke finns att köpa av kursledaren på plats för självkostnadspris (ca. 100 kr). Täljhästar och huggkubbar kommer finnas i salen.

Ingen förkunskap krävs.

Siri Knaevelsrud