Digitalt hantverk - gör ditt eget digitala smycke!

Plats Södertälje

Hantverkstraditionen i Sverige är stark. Vi slöjdar, snickrar, broderar, bakar och smider! Digital teknik erbjuder nya möjligheter och kan ge det egna hantverket nya dimensioner. Kursen sker i samarbete med Tom Tits expriment och äger rum i Tom Tits lokaler.

Boka kursen nu
Hantverket erbjuder en ingång till en bredare förståelse för hur digital teknik fungerar och vilken roll den spelar i vårt samhälle. Med avstamp i textilindustrins barndom, virkningsmönster och recept på kolakakor utforskar vi digital teknik och programmering. Alla deltagarna kommer att få skapa varsitt digitalt smycke som de får ta med hem efter avslutad kurs.Välkommen till en inspirerande och lärorik workshop tillsammans med Tom Tits erfarna pedagoger!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

  • Föreläsning
  • Diskussion
  • Prova på programmering
  • skapa ditt digitala smycke

För att få bredare förståelse för hur digital teknik fungerar, vilken roll det har i samhället och tips om hur du kan skapa med digital teknik

Om kursledaren
Tiffany Alnefelt är pedagog och programutvecklare på Tom Tits Experiment samt ansvarig för Tom Tits Makerspace

Såhär säger Tiffany själv om kursen:Vi vill att alla ska få grundläggande förståelse för vad programmering innebär och hur det är kopplat till hantverk – båda vad som finns för möjligheter idag och även från ett historiskt perspektiv. Vi vill att alla ska få en chans att testa programmering och få en känsla av hur man kan använda digitala verktyg för skapande.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
23 apr 2020 - 23 apr 2020
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
1
Plats
Storgatan 33, 15121
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
1048640
Pris
950 kr