Lär dig svetsa - enkla grunder i svets

Plats Finspång

Vi träffas i en fullt utrustad verkstad för metall och svets lär oss och enkla grunder för pinn-, tig-, mag- och gassvets. Vi prövar också att löda.

Boka reservplats

Mål

Du kan efter kursen (beroende på din egen förmåga) hantera en svets för svetsning av enklare föremål. Du känner även till vilka material du kan sammanfoga och vilken svets du använder för att lyckas bäst med detta.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs och har du förkunskaper går det bra att fördjupa dig i en specifik svetsmetod. Undervisning sker både gemensamt och individuellt. OBS! Vi har en åldersgräns från 16 år.

Upplägg

Vi träffas måndagar under fem veckor och startar med grundegenskaper för de olika svetsarna pinn-, - maglödning och gassvets. Du väljer sedan själv vilken teknik du önskar fördjupa dig i. Kursen bedrivs på hobbynivå och ger dig möjlighet att lära känna svetsteknikens möjligheter. Antingen tränar du på att förbättra dina kunskaper eller så väljer du att skapa ett föremål.
Alla deltagare får eget bås med egen svets att arbeta vid.

Produkter

Det finns utrymme för att skapa föremål utifrån egna idéer i mindre skala, men inga större avancerade projekt. Ledaren förbehåller sig rätten att bestämma vad som fungerar att tillverka och står för pedagogiska idéer förenat med svetskunskaper.

Kursmaterial

Grundmaterial ingår i kursavgiften och består av befintliga skrotbitar. Det finns även nytt material att köpa på plats, kostnad tillkommer då. Om du har egna skrotfynd som du vill jobba med kan du ta med dessa till andra kurstillfället. Du kan även laga egna föremål under kursen. Det är viktigt att du stämmer av med ledaren innan du tar med dig egna saker.

Bra att veta

Skyddskläder krävs; Sådana finns att låna i varierande storlekar, både overall och skor. Skor för utlåning finns i storlekarna 38 - 44. Önskar du ta med egna skyddskläder, tänk på att de måste vara gjorda av bomull och skorna måste ha stålhätta för att du ska få vistas i lokalen.

Övrigt

Vi träffas kl 17.45 vid stora ingången och går sedan gemensamt till lokalerna.

Vi samarbetar med Curt Nicolin Gymnasiet.

Kursledare

Filip Andrén

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
27 apr 2020 - 25 maj 2020
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
5
Plats
Finnvedsvägen 4, 61230 Finspång
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1046168
Pris
2100 kr