Endagskurs i Svetsning

Plats Finspång

Endags intensivkurs i svetsning.

Boka kursen nu

Vi träffas i en fullt utrustad verkstad för metallbearbetning och svets för en heldags kurs/fördjupning. Kursen är både för nybörjare och för dig som tidigare svetsat och vill bygga på dina kunskaper. Vi samarbetar med Curt Nicolin Gymnasiet.

Mål

Målet med kursen är att prova på olika svetsmetoder eller fördjupa sig i någon av dessa, TIG, MMA och MIG/MAG.

Vi ser gärna att ni kommer med egna projekt så som enklare reparationsarbeten eller skapande av något lämpligt som man hinner med under en dag. Idéer diskuteras med läraren innan arbete påbörjas samt val av material, metod osv.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs och har du förkunskaper anpassar vi kursen efter dina önskemål. Undervisning sker både gemensamt och individuellt. OBS! Vi har en åldersgräns från 16 år.

Upplägg

Du väljer själv vad du vill öva inom berörd svetsmetod eller vad du vill bygga/reparera. Kursen bedrivs på hobbynivå och ger dig möjlighet att lära känna svetsteknikens grunder och möjligheter. Antingen tränar du på att förbättra dina kunskaper eller så väljer du att skapa ett föremål i samråd med läraren. Alla deltagare får eget bås med egen svets att arbeta vid.

Produkter

Det finns utrymme för att skapa föremål utifrån egna idéer i mindre skala, men inga större avancerade projekt. Ledaren förbehåller sig rätten att bestämma vad som fungerar att tillverka och står för pedagogiska idéer förenat med svetskunskaper. Vi uppmuntrar till egna små projekt då det är ett bra sätt att lära sig.

Kursmaterial

Grundmaterial ingår i kursavgiften och består av plåtbitar och stålprofiler i både rostfritt och vanligt stål. Det finns även nytt material att köpa på plats, kostnad tillkommer då. Om du har egna skrotfynd som du vill jobba med kan du ta med dessa till kurstillfället. Du kan även ta med och laga egna föremål under kursen som till exempel trädgårdsredskap.

Bra att veta

Skyddskläder krävs; Sådana finns att låna i varierande storlekar, både overall och skor. Skor för utlåning finns i storlekarna 38 - 44. Önskar du ta med egna skyddskläder, tänk på att de måste vara gjorda av bomull och skorna måste ha stålhätta för att du ska få vistas i lokalen.

Övrigt

Vi träffas kl 08:00 vid stora ingången och går sedan gemensamt till lokalerna. Lunch medtages eller så går vi tillsammans och äter på lämplig restaurang i Finspång.

Kursledare

Filip Andrén

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Tid
13 jun 2020 - 13 jun 2020
Lö 08:00 - 17:00
Tillfällen
1
Plats
Finnvedsvägen 4, 61230 Finspång
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1072542
Pris
1275 kr