Mönster i det gröna - NYHET!

Plats Kungsbacka

Vill du lära dig att rita mönster med naturen som inspiration i en spännande och vacker miljö?

Boka kursen nu
Då är det här workshopen för dig! Under en heldag på Tjolöholm slott lär du dig olika metoder för att skapa egna mönster. Kursen hålls till största dels utomhus om vädret tillåter. I annat fall så tar vi in naturen på Tjolöholm.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att göra mönsterrapporter för till exempel textil eller tapet med naturen som utgångspunkt..

Att förstå och kunna skapa egna mönster.

Innehåll
Vi går igenom grunderna i mönsterrapportering och olika mönsterbilder. Vidare tittar vi på mönster i omgivningen och framförallt laborerar vi själva med mönster.

Arbetssätt
Teoretiska genomgångar varvas med workshops och praktiska övningar.

Litteratur/material
Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen liksom en del gemensamt material. Vid kursstart får du också en lista med material som behöver införskaffas innan workshopen.

Utvecklingsmöjligheter
Mönsterrapportering är ett viktigt komplement för designers inom alla inriktningar.Ett större utbud av mönsterkurser finns på Art College Folkuniversitetet i Göteborg.

Tjolöholm Slott
Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, fyra mil söder om Göteborg, sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Godset är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö. Det påkostade slottet byggdes av den svensk-brittiska familjen Dickson och ritades av arkitekten Lars Israel Wahlman. Slottet stod klart 1904 och den välbevarade inredning bjuder på världsunika interiörer från varuhuset Liberty i London. Den vidsträckta slottsträdgården vetter mot havet och godset har milslånga promenadstigar bland ekskogar och längs strandängar. Slottsträdgården, slottsparken och den naturskyddade halvön är tillgänglig för besökare under hela året.

Samarbete
Workshopen är ett samrbete mellan Tjolöholm Slott och Folkuniversitetet Kungsbacka.

Cecilia Pettersson

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08