Alla kan teckna, Västerås

Plats Västerås

Det är faktisk sant. Alla kan teckna men alla har inte lärt sig teckna. I den här kursen går vi igenom de mest basala teknikerna i konsten att teckna. Vi lär oss hantverket. Inga förkunskaper krävs bara en vilja att lära.

Boka kursen nu
Tecknandet är grunden för allt fortsatt skapande. Att kunna visualisera sina idéer i en skiss är första steget i mycket skapande. En fördel med tecknandet är att materialen är enkla att bära med sig. Du behöver en penna och ett skissblock. Förberedelserna är minimala.

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och till dig som gillar att skapa med aldrig lärt dig grunderna i teckning. Eller till dig som tycker om att teckna men vill bli ännu bättre. Du utgår från din egen nivå. Nybörjare får en introduktion i ämnet och vi går igenom material och tekniker.

Mål

Du ska efter avslutad kurs känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och ha tränat ditt seende. Du ska ha fått en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand.

Kursinnehåll

Vi arbetar i första hand med blyerts på papper. Vi går igenom moment som syftning, perspektiv, valörer, gråskalan och mellanrumsformer. Vi arbetar med stilleben och vårt eget porträtt.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Till kurstillfället ska du ta med dig ritblock och/eller skissblock (A3-storlek), blyertspennor (HB, 2B,4B, 2H ) knådgummi, radergummi, bordstaffli och en bordspegel.

Kursledare/lärare

Anneli Frisk har varit verksam som illustratör och bildlärare sedan början av 2000-talet. Hon är utbildad faktatecknare och botanisk illustratör och medlem i Illustratörscentum och Londonbaserade Society of Botanical Artists.

Bra att veta

Vid kurstillfället så finns det möjlighet för dig som deltar att värma din lunch i mikro.

Kursledare

Anneli Frisk

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
27 sep 2021
Må 17:30 - 19:00
Tillfällen
6
Plats
Smedjegatan 9-11, 72213 Västerås
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1101046
Pris
1500 kr