Teckning Fortsättning

Plats Uddevalla

Tecknandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Vi går igen hur du tecknar stilleben, skuggor och mer. Kursen ges i Uddevalla.

Boka kursen nu
Tecknandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Speciellt för teckningsteknikerna är att de är jämförelsevis lätta att bära med sig. Den som bär med sig skissblock och penna har en hel värld att upptäcka.

Målgrupp

Detta är en fortsättningskurs för dig som har gått grundkursen eller som har tecknat tidigare.

Mål

Du ska efter avslutad kurs känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och tränat ditt seende. Du ska ha fått en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand eller fortsätta med en kurs i till exempel måleri, akvarell, kroki eller illustration.

Innehåll

Färdigheter i teckning är en betydelsefull grund för all konstnärlig verksamhet. Det är en visuell konst där linjen är den dominerande ingrediensen och en effektiv teknik för att öva din förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Med hjälp av olika övningar tränar du upp ditt bildseende och ökar din förmåga att överföra vad ögat ser till ett papper. Praktiska och teoretiska moment växlas och ger dig bredare kunskap inom ämnet. Kursen innehåller övningar i: konturteckning, ljus och skugga, perspektiv etcetera.

Undervisningsform

Under kursen har vi gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Litteratur/material

Material ingår inte i kursavgiften. Till första kurstillfället ska du ta med dig ritblock, minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.

Kursledare

Tommy Andersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Uddevalla. Tfn: 0522-777700

info.uddevalla@folkuniversitetet.se

Tid
16 mar 2021
Ti 18:00 - 20:30
Tillfällen
7
Studietimmar
21
Kurs-ID
1088672
Pris
2375 kr