Teckning

Plats Uddevalla

Tecknandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Vi går igen hur du tecknar stilleben, skuggor och mer. Kursen ges i Uddevalla.

Boka kursen nu
Speciellt för teckningsteknikerna är att de är jämförelsevis lätta att bära med sig. Den som bär med sig skissblock och penna har en hel värld att upptäcka.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla. Nybörjare får en introduktion i ämnet, orientering i olika material och tekniker. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå.

Mål

Du ska efter avslutad kurs känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och tränat ditt seende. Du ska ha fått en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand eller fortsätta med en kurs i till exempel måleri, akvarell, kroki eller illustration.

Innehåll

Du får prova att arbeta med olika material som blyerts, kol, krita och tusch. Vi går igenom moment som syftning, perspektiv, valörer, gråskalan och mellanrumsformer. Vi arbetar med stilleben, porträtt och egna idéer.

Preliminär kursplan

Introduktion, prova på material och tekniker, att disponera en bildyta, komposition och förenkling, teckna stilleben, valör och volym, mellanrumsformer, collage, skissa, teckningen som anteckning, teckna människor i helfigur, bildrum, yta och djup, linjens och ytans uttryck, stoffteckning, att beskriva en känsla, hämta inspiration från olika konstnärers teckningar.

Undervisningsform

Studiecirkel med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Litteratur/material

Material ingår inte i kursavgiften. Till första kurstillfället ska du ta med dig ritblock, minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.

Studiematerial

Ta med ritblock, suddigummi och penna

Kursledare

Tommy Andersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Uddevalla. Tfn: 0522-777700

info.uddevalla@folkuniversitetet.se

Tid
11 okt 2021 - 22 nov 2021
Må 18:00 - 20:30
Tillfällen
7
Studietimmar
21
Kurs-ID
1102930
Pris
2575 kr