Teckning i liten grupp

Plats Strängnäs

Tecknandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet.

Boka nu

Förkunskaper

Eftersom en stor del av undervisningen bygger på individuell handledning vänder sig kursen till alla, nybörjare som mer avancerade. Nybörjare får en introduktion i ämnet, material och tekniker.

Mål

Efter avslutad kurs ska du känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och tränat ditt seende. Du har en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand inom teckning eller för att fortsätta med t ex måleri, akvarell och kroki.

Innehåll

Teckningskursen ger dig en serie övningar vars syfte är att träna ditt bildseende. Du får också introduktion till bildskapandet med moment som komposition, form, perspektivlära, propositioner, ljus och karaktär. Teckningsövningar med indivuell handledning och dynamiska gruppövningar ingår i programmet. Ritteknik i behövligt mått kommer också att tas upp. Till första lektionen behöver du ta med dig penna och ritblock i A3 format. Vill du använda ritkol, eller annan teknik, går det också bra.

Undervisningsform

Vi arbetar med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av max 6 deltagare. Efter dessa 4 tillfällen finns det möjlighet att förlänga kursen några tillfällen om gruppen så önskar det.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver ritblock i minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.

Kursledare

Gustav Karlsdotter Denninger, legitimerad lärare och konstutbildad på Eskilstuna Folkhögskola. Gustav har tecknat och målat sen barnsben och är verksam i sin ateljé i Strängnäs sen 2016 och hans intresse för konst består både i måleri och teckningens material såväl som den skapande processen och spännvidden mellan avbildande och abstrakt måleri.

Kursledare

Gustav Denninger

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 apr 2023 - 10 maj 2023
Onsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
ons 19 apr 2023 kl 18:00-20:15
  • ons 26 apr 2023 kl 18:00 - 20:15
  • ons 3 maj 2023 kl 18:00 - 20:15
  • ons 10 maj 2023 kl 18:00 - 20:15
Plats
Sundbyvägen 18, 64551 STRÄNGNÄS
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
101888
Pris
1550 kr