Teckning och kroki, forts, tors kväll

Plats Stockholm

Det här är kursen för dig som redan gått någon eller några kurser i teckning och kroki och vill vidare.

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen passar dig som redan gått någon kurs i teckning och vill vidare.

Mål

Målet är att du ska få grunderna i såväl teckning som modellteckning, samt att få inspiration att komma vidare.

Innehåll

Vi går igenom material, volym, ljus, skugga, perspektiv, syftning och mellanrumsformer. Inom ramen för modellteckning går vi igenom moment som anatomi, riktningar, rörelse, tyngdpunkter, förkortningar och förenklingar.

Undervisningsform

Vi har gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av ca 6-14 deltagare.

Material

Material ingår ej. Ta med dig blyertspennor, sudd, papper eller block i A3 storlek till första sammankomsten. Kursledaren kommer gå igenom olika material i början av kursen.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan) 58 och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Gabor Berger

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 nov 2020 - 10 dec 2020
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1075040
Pris
2575 kr