Skiss- och ritteknik, torsdag kväll

Plats Stockholm

Skiss- och ritteknik med syfte på tecknande både som konstnärligt uttryck och som hjälpmedel inom design och formgivning.

Boka kursen nu

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

Kursen ger grundläggande kunskaper i skiss och ritteknik med syfte på tecknande både som konstnärligt uttryck och som hjälpmedel inom design och formgivning. Avbildning är huvudmomentet för både skiss och ritning och kursen tar upp kompositionslära, perspektiv, linjeteckning, skuggteknik, syftning och olika bildtyper.

Vidare ägnas en del av kursen åt konstruktionsritning för hand med tyngdpunkten på ritteknik, skala, vyer och måttsättning. Du får också lära dig att använda olika material för skiss och ritning, till exempel olika pennor, papper och andra hjälpmedel.

Undervisningsform

Vi arbetar med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består ca 6-12 deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver ritblock i minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58 och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

Bo Pettersson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 nov 2020 - 10 dec 2020
To 17:30 - 20:30
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1075291
Fåtal platser kvar
Pris
2475 kr