Teckning - nybörjare, sommar

Plats Stockholm

En intensivvecka för dig som vill komma igång att teckna. Vi går igenom material och tekniker och gör olika teckningsövningar.

Boka reservplats

Förkunskaper

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av teckning.

Innehåll

Vi går igenom det material som du behöver för att teckna och diskuterar och provar olika blyertspennor, kol och tusch. Vi går igenom tekniker som sgraffering, fördrivning och tuschlavering. Du arbetar praktiskt med grundläggande moment som perspektiv, syftning, skugga, volym och komposition. På kursen lär du dig teckningens grunder och får kunskap om olika tekniker och material så att du kan gå vidare på egen hand.

Undervisningsform

Undervisningen bedrivs genom gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter samt individuell handledning utifrån var och ens nivå.

Material

Material ingår i kursavgiften.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive område.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Gabor Berger

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
09 aug 2021 - 12 aug 2021
Må 10:00 - 16:00
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
To 10:00 - 16:00
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1099798
Pris
2975 kr