Teckning

Plats Södertälje

Tecknandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Eftersom en stor del av undervisningen bygger på individuell handledning vänder sig kursen till alla, nybörjare som mer avancerade. Nybörjare får en introduktion i ämnet, material och tekniker.

Mål

Efter avslutad kurs ska du känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och tränat ditt seende. Du har en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand inom teckning eller för att fortsätta med t ex måleri, akvarell och kroki.

Innehåll

Teckningskursen ger dig en serie övningar vars syfte är att träna ditt bildseende. Du får också introduktion till bildskapandet med moment som komposition, form, ljus och karaktär. Vi studerar utifrån olika stillebenuppställningar. Teckningsövningar med indivuell handledning och dynamiska gruppövningar ingår i programmet. Ritteknik i behövligt mått kommer också att tas upp. Till första lektionen behöver du ta med dig penna och ritblock i A3 format. Vill du använda ritkol, eller annan teknik, går det också bra.

Undervisningsform

Vi arbetar med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av 5-14 deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver ritblock i minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Utvecklingsmöjligheter

Teckningskurser går att kombinera med det mesta. Kroki är en fortsättningsmöjlighet eller varför inte måleri eller akvarell om du längtar efter att få uttrycka dig även i färg.

John Alberts är konstnär, utbildad på Konsthögskolan i Malmö och är verksam i Stockholm. Han har en bakgrund som figurativ målare och har under senaste åren utforskat abstrakt måleri och teckning.

John har bred kunskap om det teoretiska, historiska och praktiska inom konstnärligt arbete och har stark kännedom om kulturens processer i samhället. Han har erhållit flertalet större arbetsstipendium och ställt ut på gallerier och konsthallar runtom i landet.

Kursledare

John Alberts

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2021 - 03 nov 2021
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
6
Plats
?Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1104132
Pris
1625 kr