Serieteckning - för barn och vuxna

Plats Södertälje

Tycker du om att teckna och vill lära dig mer om hur du gör en egen serie? Då är detta rätta kursen för dig! Ta chansen och gör något kreativt tillsammans med ditt barn eller barnbarn.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs men det underlättar om man kan teckna litegrann. Passar både dig som vuxnen och dig som barn. Tecknandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut

Mål

Målet är att du som gått denna kurs kan rita en egen serie och kanske fått mer inspiration och kunskap för att jobba vidare på egen hand. Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet.

Innehåll

Vi kommer att ha enklare ritövningar där vi bla går igenom hur man planerar en seriestrip. Alla får en gemensam uppgift som vi går igenom tillsammans. Sedan jobbar man enskilt och får individuell handledning.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Det du kommer att behöva är ritblock,blyertspenna, sudd, linjal, svart konturpenna i tusch. En förtydligande av materiallista skickas ut i samband med kursstart

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder.

Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

Kursledare

Camilla Nyqvist

Camilla Nyqvist har gått flera konstnärliga utbildningar såsom Stora konstkursen 1 år och Järvaatelén 1 år.

Camilla började tidigt att teckna porträtt av familjen och rita egna serier. Hon har målat akvarell i nästan tjugo år och målar även i olja ,akryl och torrpastell. Tidigare har Camilla undervisat i akvarell på Herrängens gård och har även konstkurser på Vuxenskolan. Camilla tycker om att inspirera och sprida glädje till andra människor. Det ska vara roligt att måla!

Hon är en kreativ person, gillar matlagning och jobbar även som matinspiratör samt att spela och komponera musik.

 

Camilla_Nyqvist

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
09 nov 2021 - 30 nov 2021
Ti 16:30 - 18:00
Tillfällen
4
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1097684
Pris
800 kr