Porträtteckning

Plats Malmö

Är du intresserad av att lära dig teckna porträtt? I kursen ingår såväl klassiska tekniker med penna, rödkrita och tusch som moderna blandtekniker med färgkritor, akryl och papper.

Boka kursen nu

Mål

I porträttkursen lär du dig grunderna i klassisk figurteckning och arbetar fram porträtt med såväl klassiska som moderna expressiva uttryck.

Kursinnehåll

Porträtteckningens grunder varvas med teori där vi studerar bilder från såväl klassiskt som samtida konst. För dig som är nybörjare kommer fokus att ligga på att skapa porträtt med rätt proportioner men du får även möjlighet att prova på komposition av både huvud, händer, bål och helfigur i sammansatta arrangemang, vilket är en god övning för dig som är på mer avancerad nivå.

Moment som ingår i kursen är

  • proportioner
  • volymer
  • vinklingar och lutningar
  • bildkomposition

Förkunskaper

Eftersom en stor del av undervisningen bygger på individuell handledning vänder sig kursen till alla, nybörjare som mer avancerade. Nybörjare får en introduktion i ämnet, material och tekniker.

Arbetsformer

Vi arbetar i en grupp om max 10 personer för att kunna ha gemensamma diskussioner och möjlighet att ge alla deltagare individuell handledning. Huvuddelen av tiden läggs på praktiska övningar varvat med genomgångar och diskussioner. Möjlighet finns att använda oss av rekvisita kring en modell. Modell ingår dag 1.

Schema

1 timme avsätts till lunch.

Kursledare

Våra lärare är högskoleutbildade utövande konstnärer med stort pedagogiskt intresse.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver ritblock i minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

  • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, kommer vi att kontakta dig med mer information.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Ingrid Klintskog

Ingrid är konstnär, arbetar med måleri och teckning, utbildad på Umeå Konsthögskola.

Ingrid är utbildad på Umeå Konsthögskola och Pernbys målarskola i Stockholm.

Ingrid tecknar och målar, hon är sedan 2015 bosatt i Malmö och varvar konstnärskapet med en kompletterande bildlärarutbildning.

Ingrid Klintskog

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
29 maj 2021 - 30 maj 2021
Lö 10:00 - 15:30
Sö 10:00 - 15:30
Tillfällen
2
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1101420
Pris
1495 kr