Teckning och akvarell

Plats Lund

Utveckla din förmåga att teckna, färglägga och måla akvarell. En kurs på dagtid för dig som är intresserad av att teckna och måla.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Med fokus på olika tekniker kan du utforska

  • teckna med blyerts och kol
  • färgläggning med pennor och akvarell
  • måla stilleben och efter föremål

Genomgångar om t.ex. komposition, form, rum och perspektiv hålls efter behov.

Kursupplägg

En praktisk kurs där du får teckna och måla mycket, med handledning från läraren utifrån din nivå.
De första gångerna fokuserar vi på att teckna, framförallt i svart/vitt med blyerts, för att sedan arbeta vidare med färgpennor och akvarell. För att du ska kunna fokusera på teknik blir det mycket stilleben och att måla av föremål i början på kursen. I mån av instresse arbetar vi med teman som t ex moln, landskap och växter..

Mål

Du ska bli bekväm med och mer självsäker att använda olika tekniker, var för sig och i kombination, genom mycket praktiskt arbete och att steg för steg testa nya saker och utveckla din teknik.

Förkunskaper

En kurs för både nybörjare och dig som redan har lång erfarenhet av att teckna och måla. Du arbetar och får handledning utifrån din egen nivå.

Material

Första gången behöver du ha med dig

  • skissblock A3 (Fabriano är ett bra märke)
  • blyertspennor HB och 2B
  • suddgummi (helst knådgummi)
  • pennvässare, nagelfil/sandpapper
  • 1-2 pappersklämmor

Om du vill kan du också ta med dig pennor Mars lumograph black 6B, kolblyerts och Conté blyerts i olika färger, t.ex. sanguine och brun.

Sen får du löpande information om vad du behöver, och tips om material. Vi går även igenom material för akvarellmålning.

Du får 10 procent rabatt på konstnärsmaterial i butiken Ljungbergs Artist mittemot kurslokalen, som deltagare på Folkuniversitetet. Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

Utvecklingsmöjligheter

Kursens upplägg gör att du kan gå den flera terminer och utveckla dig i din egen takt. Vi arrangerar också andra konstkurser och ibland också intensivkurser med specifik inriktning.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Mireille Mooij

" Hör du en röst inom dig som säger att du inte kan måla...då SKA du måla och rösten ska tystas. " -Vincent van Gogh.

Att måla och att teckna är att se världen med nya ögon. Du lär dig lägga märke till detaljer, färger och formen. Att måla är meditativt. Men, det gäller att ha tålamod och att inte ge sig!

Mireille Mooij är en holländsk och fransk konstnärinna som har studerat bland annat måleri och illustration på konstskolor i England och i Holland, Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (sex års utbildning). Hon är sedan länge verksam som illustratör och har formgivit många logotyper och illustrerat åt företag, bokförlag, med mera.

- Jag undervisar på ett klassiskt sätt och lär olika tekniker. Jag lär mina elever att SE och jag försöker hjälpa alla på ett individuellt sätt. Vi målar ofta stilleben, objekt och växter för att träna ögat. Jag undervisar tekniker och tipsar, men alla målar och tecknar på sitt sätt, säger Mireille. 

Som konstnär har hon ställt ut regelbundet i Sverige, utlandet och på Konstföreningar.

Hon är medlem av  Svenska Tecknare och Illustratörcentrum.

Mirellie Mooij

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
17 feb 2022 - 31 mar 2022
To 09:30 - 12:30
Tillfällen
7
Plats
Bredgatan 5, 22221 Lund
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1113541
Pris
3195 kr