Teckning

Plats Linköping

Den som har med sig skissblock och penna har en hel värld att upptäcka! Med handledning anpassad efter dina förkunskaper hjälper Elvira dig utvecklas. Lär dig mer med Folkuniversitetet i Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Här får du chansen att teckna med blyerts, kol och tusch. Utifrån gruppens förkunskaper och önskemål går vi igenom moment som form, perspektiv och olika teckningstekniker. Vi arbetar med stilleben, anatomi och egna idéer samt orienterar oss inom olika material och tekniker. Kursen ger dig en bra grund för att komma igång med teckning eller hjälper dig med erfarenhet utvecklas i din metod och ditt seende.

Kursen ger dig en bra grund för att komma igång med teckning eller hjälper dig med erfarenhet utvecklas i din metod och ditt seende.

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar varvas med olika övningar och eget arbete i teckning under handledning. Du vägleds utifrån dina egna förutsättningar och inspireras av de andra deltagarna. Handledningen anpassas utifrån dina förkunskaper och därför passar kursen både nybörjare och dig som vill fördjupa dina kunskaper inom teckning.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar från 16 år.

Förkunskaper

Öppen nivå, ingen förkunskap krävs.

Material

Du medtar eget material utifrån vad du vill arbeta med. Till första tillfället är det bra om du tar med ritblock, blyertspennor och suddgummi. Kursledaren går igenom eventuellt övrigt material

Kursledare

Elvira Axén

Elvira är frilansande illustratör och serietecknare med en utbildning inom klassisk 2D-animation.

Hon har tecknat sedan barnsben och brinner för att undervisa inom ämnet. Hon har en analytiskt och nyfiken inställning till teckning som teknik.

Mottot som hon går efter är att alla kan lära sig att teckna så länge man har nyfikenheten och får bra vägledning.

Elvira Axén lärare i serieteckning

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
25 feb 2022 - 15 apr 2022
Fr 17:00 - 19:15
Tillfällen
8
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1116195
Pris
1850 kr