Teckning, kortkurs

Plats Linköping

Den som har med sig skissblock och penna har en hel värld att upptäcka! Med handledning anpassad efter dina förkunskaper hjälper vi dig utvecklas.

Boka reservplats

Innehåll

Här får du chansen att prova teckna med blyerts, kol, krita och tusch. Utifrån gruppens förkunskaper och önskemål går vi igenom moment som syftning, perspektiv, valörer, gråskalan och mellanrumsformer. Vi arbetar med stilleben, porträtt och egna idéer samt orienterar oss inom olika material och tekniker.

Kursen ger dig en bra grund för att komma igång med teckning eller hjälper dig med erfarenhet utvecklas i din metod och ditt seende.

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar varvas med olika övningar och eget arbete i teckning under handledning. Du vägleds utifrån dina egna förutsättningar och inspireras av de andra deltagarna. Handledningen anpassas utifrån dina förkunskaper och därför passar kursen både nybörjare och dig som vill fördjupa dina kunskaper inom teckning.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar från 16 år.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs

Material

Du medtar eget material utifrån vad du vill arbeta med. Till första tillfället är det bra om du tar med ritblock, blyertspennor och suddgummi. Kursledaren går igenom eventuellt övrigt material

Kursledare

Filip Checinski

Filip är egenföretagare konstnär och även verksam som scenograf och dekormakare. Han har studerat konst och konstvetenskap i Sverige och Italien.

Filip hanterar många typer av konstnärliga material och har lång praktisk erfarenhet, men är i grunden tecknare. Han tillämpar gärna mycket analys och vill låta skapandet utvecklas organiskt.

Filip Checinski

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
09 feb 2021 - 16 mar 2021
Ti 19:30 - 21:45
Tillfällen
6
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1087066
Pris
1300 kr