Teckning

Plats Kalmar

På den här kusen i Kalmar, får du lära dig grundläggande teckningstekniker som underlättar ditt tecknande och bildskapande.

Boka kursen nu

Mål

Att teckna är ett effektivt sätt att öva sitt seende, sin förmåga att se något som det verkligen ser ut. Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet. Målet är att du som deltagare övar upp detta speciella seende!

Förkunskaper

Detta är en nybörjarkurs som inte kräver några förkunskaper.

Kursinnehåll

Färdigheter i teckning är en betydelsefull grund för all konstnärlig verksamhet. Det är en visuell konst där linjen är den dominerande ingrediensen och en effektiv teknik för att öva din förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Med hjälp av olika övningar tränar du upp ditt bildseende och ökar din förmåga att överföra vad ögat ser till ett papper.

Praktiska och teoretiska moment växlas och ger dig bredare kunskap inom ämnet. Kursen innehåller övningar i konturteckning, ljus och skugga, perspektiv et cetera.

Kursmaterial

Materialkostnaden ingår inte i kurspriset. Mer information skickas i samband med kursstart.

Kursledare

Emelie Jonsson

”Låt oss tillsammans inspireras av teckningen och det kreativa skapandet!”

Emelie Jonsson har många års erfarenhet av teckning och måleri. Hon har studerat på Göteborgs Konstskola och har även en YouTube-kanal med fokus på instruktionsvideos/tutorials och måleri.

På folkuniversitetet undervisar Emelie teckning och porträtt. På hennes kurser kommer ni få lära er grunder, både nybörjare och ni som tidigare tecknat är välkomna för att utvecklas i de praktiska och visuella skapandet.

Emelie Jonsson

Har du frågor?

Kontakta Louise Eriksson

louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Tid
01 mar 2022 - 05 apr 2022
Ti 18:30 - 20:45
Tillfällen
6
Plats
Kaggensgatan 42, 39232 Kalmar
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1117587
Pris
1695 kr