Urban sketching - ut och skissa på stan

Plats Jönköping

Urban Sketching är ett trendigt sätt att ta med skissblocket ute och fånga stadsmotiv på ett fritt och lättsamt sätt.

Boka kursen nu

Mål

Att vara utomhus och skissa samt måla är både roligt och lärorikt! Översatt från engelska betyder Urban Sketching: ”skissa på stan”. På denna kurs får du hjälp med hur man kan fånga motiven som finns runt omkring dig i stadsmiljö.

Innehåll:

Vi börjar dagarna med praktiska övningar, teknik och information i ateljén och tar sedan med pennor/färg och skissbok ut för att skissa/måla runt Jönköping. OBS! Skulle inte vädret tillåta skissning utomhus, finns även alternativ inomhus! Ni kommer att få tips, teknik och mod för att fortsätta att utveckla ert eget skapande!

Målgrupp

Denna kurs är lämplig för både den som har lite förkunskap i akvarell och/eller teckning samt den med tidigare erfarenhet av Urban Sketching som vill vidareutveckla sig.

Material

Ta med ett lite kraftigare skissblock som är lämplig att måla på (ev spiralbunden eller på ett underlag med klämma), liten akvarell låda, ev vattenpensel, vatten till målning, osv, blyertspenna och sudd, fina tuschpennor, och ev hopfällbar tältstol, och ev skydd för solen. Vis material finns att köpa under kursen. Vi kommer att gå dit vi ska skissa, så det är viktigt att kunna lätt bära med det du behöver.

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
23 jun 2020 - 25 jun 2020
Ti 10:00 - 14:00
On 10:00 - 14:00
To 10:00 - 14:00
Tillfällen
3
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1069756
Pris
900 kr