Porträttkurs

Plats Jönköping

I porträttkursen väljer du att teckna eller måla i akvarell, akryl eller vattenbaserad olja. Välj det material du känner dig mest bekväm med. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping!

Boka nu
Om kursen

Vi startar kursen med en introduktion kring praktiska råd att ha med sig innan man börjar. Vi kommer också att titta på olika exempel av teckningar och målningar i porträtt av olika konstnärer och olika stilar. Därefter kommer vi utefter levande modell starta med att teckna/skissa på porträttet för att
lära oss se proportioner, volym, ljus och skugga så därför är det bra att ha med skissblock, sudd och penna även om man därefter tänker måla.

Vi gör några små korta femminuters pauser mellan passen samt uppehåll för lunch.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig med viss förkunskap inom måleri och teckning och som vill få vägledning för att vidareutveckla dina kunskaper.

Material

Allt material som papper, dukar, pannåer, penslar, paletter och färg medtager kursdeltagarna själva och tänk på att vi arbetar i en lösningsmedels- och kadmiumfri lokal. Enbart vattenbaserade färger och utan kadmium får användas.

Om du väljer att enbart teckna, tänk på att ha en bredd av olika mjuka och hårda blyertspennor som ger svärta och olika gråtoner.

Medtag också egen fika och lunch. Kaffeautomat finns.

 

Vid frågor kring kursen kontakta kursledare Bosse Blomén Svensson via mejl:
bosseblomen@hotmail.com

Välkomna.

Kursledare

Bosse Blomén Svensson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 mar 2024 - 10 mar 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 9 mar 2024 kl 10:00-15:00
  • sön 10 mar 2024 kl 10:00 - 15:00
Plats
Skolgatan 25B, 55316 JÖNKÖPING
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
112480
Pris
1300 kr