Teckning - tis kväll Jakobsberg

Plats Järfälla

Uttryck dig i gråskala med kol och blyerts! Utforska olika material och tekniker inom teckning under individuell handledning av erfarna konstnärer.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått grundläggande kunskaper i teckning, samt kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta.

Innehåll

  • Grundläggande tekniker inom teckning
  • Materiallära
  • Övningar för att träna seende av form och djup

Undervisningsform/kursupplägg

Under kursen ges gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Du får även individuell handledning i ditt skapande. Gruppstorlek 6-10 deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Till första kurstillfället ska du ha med dig ritblock (minst A3-storlek), blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B-6B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom på första sammankomsten.

Kursledare

Verksamheten leds av en konstnär med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Fortsättningsmöjligheter

Om du vill fördjupa dina kunskaper i teckning och måleri kan du gå kursen Konstateljén.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

David Morland

David Morland är en omtyckt lärare hos Folkuniversitetet och har undervisat i våra lokaler i Jakobsberg sedan 1987.

Han är konstnär och utbildad på bland annat Camberwell School of Art (3 år), och Central School of Art and Design i London (3 år)

David undervisar såväl på svenska som på engelska i både klassiska måleritekniker, bokbindning, teckning och färglära. Han har även en bakgrund som grafiker.

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2020 - 20 okt 2020
Ti 19:00 - 21:15
Tillfällen
5
Plats
Sångvägen 10, 17736 Järfälla
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1076163
Pris
1375 kr