Lär dig teckna

Plats Helsingborg

Lär dig grunderna i teckning in en inspirerande miljö. Teckna olika former och motiv från observationer, bli en säkrare iakttagare och en skickligare tecknare.

Boka nu

Kursinnehåll

Lär dig grunderna inom teckning med blyerts och grafitpenna. Kursen utgår från observationsteckning – konsten att överföra det ögat er till handen och pappret. Lär dig använda olika material och teckna olika former och motiv. Med individuell hjälp från kursledaren får du utvecklas efter dina egna erfarenheter och förutsättningar.

Kursen innehåller:

  • teckna olika grundformer och motiv
  • syftning och perspektiv
  • skuggning
  • bildkomposition
  • materialkunskap

Kursupplägg

Gemensamma lärarledda genomgångar varvas med praktiska övningar. Du får teckna mycket själv med individuell handledning. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Materialkostnader ingår inte i kursavgiften. Till första lektionen tar du med ett block i A3-format, blyertspennor: 4H, HB, 2B, 4B och 8B, pennvässare och suddgummi. Läraren går igenom övrigt material på första tillfället.

Kursledare

Mary Copper

Mary Copper är konstnär som bor i Malmö sedan 2021. Innan dess bodde hon i Seattle, USA, där hon undervisade i teckning och måleri vid University of Washington och Gage Academy of Art. Hon har bakgrund inom observationsteckning och måleri, och arbetar mest med oljemåleri i sin egen praktik.

Att teckna är att upptäcka vad det är man verkligen ser. I sin egen praktik och undervisning brinner hon för teckningen som en grund på vilken allt annat inom konsten kan byggas.

I hennes kurser lär sig eleverna de grundläggande principerna för teckning samtidigt som de lär sig att utveckla färdigheter utifrån sina egna intressen.

Mary Copper

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Helsingborg

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 sep 2024 - 10 sep 2024
Tisdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tis 10 sep 2024 kl 18:00-20:15
Plats
Dragaregatan 2, 25442 HELSINGBORG
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
409079
Pris
1795 kr