Teckna träd - NYHET!

Plats Göteborg

Hur tecknar man ett träd? En skog? Vi tecknar mestadels utomhus och närmar oss träden både som större former i en helhet och på detaljnivå.

Boka kursen nu

Den här kursen planeras som vanligt med fysiska träffar. Om det vid kursens start inte skulle vara möjligt p g a den rådande pandemin så kommer kursen om möjligt att gå på distans. Då träffas gruppen med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den fysiska distansen och träffas online.

Tecknandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Speciellt för teckningsteknikerna är att de är jämförelsevis lätta att bära med sig. Den som bär med sig skissblock och penna har en hel värld att upptäcka.

Träden, som den här kursen fokuserar på, är intressanta modeller bland annat eftersom de rör på sig samtidigt som de står stilla.

Målgrupp

Kursen vänder sig till både vana och ovana tecknare. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå.

Mål

Du ska efter avslutad kurs känna till olika teckningstekniker och material samt ha fått lust och mod att teckna.

Innehåll

Vi går igenom moment som syftning, perspektiv, valörer, gråskalan och mellanrumsformer, men genomgående fokus för kursen är som namnet säger att teckna träd.

Undervisningsform

Studiecirkel med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppstorlek cirka 8-14 deltagare.

Litteratur/material

Material ingår inte i kursavgiften. Till kurstillfället ska du ta med dig ritblock, minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi.

Utvecklingsmöjligheter

Teckningskurser går att kombinera med det mesta och Folkuniversitetet har ett stort utbud av konstkurser så det är bara att välja och vraka.

Tips/mervärde

Det äldsta materialet för teckning är kol - redan grottmänniskorna tecknade med kol på grottväggarna. Att teckna med stift och flytande svärta har gjorts på flera håll i världen sedan mer än 2000 år. Bambu och fjädrar har skurits till, men redan romarna började tillverka stift av brons. I och med att billigare stålstift började tillverkas under 1800-talet samtidigt som massproduktion av papper kom igång så fick konstnärer bättre möjlighet att utveckla teknikerna.

Sofia Bankeström

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08