- ett konstnärligt undersökande genom teckning, färg och kollage. Genom skissövningar och workshops väcks din konstnärliga process till liv.
Målgrupp
Den här kursen vänder sig till dig som är 13–16 år och har ett intresse för kreativt skapande. Du behöver inga tidigare erfarenheter, bara nyfikenhet och lust att utforska konstnärliga uttryck på ett lekfullt och inspirerande sätt.
Innehåll
Under kursen får du arbeta både med studier och ett eget konstnärligt undersökande.
Med inspiration från historiska djurarter och djur från sagans och mytologins värld startar vi den kreativa processen med att utforma egna varianter av djurhybrider. Du får skissa, utforma, experimentera genom att arbeta med olika material och metoder. Kursen startas upp med snabba skissövningar och olika workshops.
Genom skissarbetet tränas seendet och förmågan att överföra det vi iakttar till bild förbättras. Genom att på kursen kombinera studier med ett öppet förhållningssätt, tillåta fantasi, spontanitet och lekfullhet så tränas den kreativa förmågan upp.
Material
Material ingår i kursavgiften.
Kursledare
Kursen leds av Marie Dahlstrand, som är lärare i måleri på KV Konstskola. Marie bor och arbetar i Göteborg och har en master i Fri konst från Konsthögskolan Valand samt två års förberedande konststudier på Falkenbergs konstskola. Hon har ställt ut på konsthallar och gallerier och har även genomfört flera offentliga gestaltningar. Marie har undervisat på KV Konstskola sedan 2017 och varit gästlärare på bland annat HDK Valand.
Kursledare
Marie Dahlstrand
Min egen konstnärliga utbildning började på Falkenbergs konstskola och sedan på konsthögskolan Valand. Måleriet stod i fokus under utbildningsåren och har sedan dess varit basen i mitt konstnärskap. Jag gillar känslan av hantverk, den egna handens rörelser och spåren av handlingar som laddar verket med en energi och närvaro av konstnären. Förgänglighet, natur och kropp är återkommande teman i både tanke, bild och process.
I min undervisning vill jag skapa en grundläggande förståelse och praktisk kunskap för hur man kan använda materialet och tekniken. Att göra det möjligt för eleven att tillgodogöra sig visuella erfarenheter och utveckla sitt eget unika uttryck. En annan viktig del är att visa exempel från både samtida och äldre/ historiska konstnärer som kan vara viktiga i samtalet kring elevens eget arbete.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg