Teckning

Plats Göteborg

Att teckna är precis som att spela piano en färdighet man övar sig i.

Boka reservplats

Målgrupp

Kursen är öppen för dig som är nybörjare eller dig som alltid har tyckt om att teckna. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå. På kursen är det två tillfällen med kroki och nakenmodell.
Våra konstkurser är från 16 år.

Mål

Du ska efter avslutad kurs känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och ha tränat ditt seende. Du ska ha fått en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand eller fortsätta med en kurs i till exempel måleri, akvarell, kroki eller illustration.

Innehåll

Att teckna är också att träna handen och ögat, att lära sig se saker, ljus, mörker, former som de faktiskt ser ut. Vi testar olika tekniker som linjeteckning, skuggor, fokuserar på ytor, mellanrumsformer, rörelse osv. Vid två tillfällen tecknar vi med modell.

Undervisningsform

Studiecirkel med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Litteratur/material

Kursinnehållet utgår delvis från Betty Edwards teorier och övningar (Drawing on the Right Side of the Brain). Ingen obligatorisk kurslitteratur. Material ingår inte i kursavgiften. Till första kurstillfället ska du ta med dig ritblock (minst A3-storlek), blyertspennor i olika mjukhet och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.

Kursledare

Sara Lännerström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
16 feb 2022 - 06 apr 2022
On 18:00 - 19:30
Tillfällen
8
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1120940
Pris
2175 kr