Teckning på sportlovet 10-13 år

Plats Göteborg

Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet.

Boka kursen nu
Tecknandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Speciellt för teckningsteknikerna är att de är jämförelsevis lätta att bära med sig. Den som bär med sig skissblock och penna har en hel värld att upptäcka.

Målgrupp
Kursen vänder sig till sportlovslediga barn mellan 10 och 13 år som vill lära sig teckna.

Kursen ger en introduktion i ämnet och orientering i olika material och tekniker. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå.

Sportlovskursen bygger på våra kurser för vuxna, men är lite kortare och mer lekfull. Lidia Blomgren som håller i teckningskursen är en väletablerad illustratör som har gett ut många barnböcker.

Mål
Du ska efter avslutad kurs känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och tränat ditt seende. Du ska ha fått en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand.

Innehåll
Du får prova att arbeta med olika material som blyerts, kol, krita och tusch. Vi går igenom moment som syftning, perspektiv, valörer, gråskalan och mellanrumsformer. Vi arbetar med stilleben, porträtt och efter egna idéer.

Undervisningsform
Studiecirkel med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppstorlek ca 8-10 deltagare. Kursen hålls med avbrott för lunch, då går det bra att ta med matsäck och värma i vårt elevkök, vi har även ett café som serverar lättare lunch, smörgåsar etc.

Litteratur/material
Material ingår inte i kursavgiften. Till första kurstillfället ska du ta med dig ritblock, minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.

Kursledare

Lidia Blomgren

– Jag vill förmedla till mina deltagare att de ska våga prova sig fram och att ha roligt. Lidia trivs väldigt bra på Art College för att det är trevliga kolleger och engagerade elever/kursdeltagare och delar med glädje med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Lidia är utbildad på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg där hon tog Masterexamen i Design våren 2012. Lidia arbetar förutom att hon undervisar på Art College som frilansande formgivare och illustratör, samt som Bildredaktör för mintmag.se

Kursledaren Lidia Blomgren skickade in det vinnande bidraget till Castorpriset 2013. Hennes bok Tio Gorillor har fått fina recensioner, placerade sig på Bokjuryns Tio-i-topp i kategorin bästa bilderbok 2014 och utkommer nu även i USA.

Lidia Blomgren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
14 feb 2022 - 16 feb 2022
Må 10:00 - 15:00
Ti 10:00 - 15:00
On 10:00 - 15:00
Tillfällen
3
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1119770
Pris
1495 kr