Teckning på Göteborgs konstmuseum

Plats Göteborg

I denna teckningskurs får du utforska verken på Göteborgs konstmuseum med pennan i hand.

Boka kursen nu
I alla tider har konstnärer tecknat och målat på museer för att lära sig av andra konstnärer. Nu hakar Folkuniversitetet och Göteborgs konstmuseum på denna långa tradition.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill lära mer om konstmuseets samlingar och samtidigt vill träna dina färdigheter i teckning. Du kan med fördel gå denna kurs flera gånger.

Mål
Du ska efter avslutad kurs känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och tränat ditt seende. Syftet är också att du ska få större förståelse och kunskap om konsthistorien och museets samlingar.

Innehåll
Under kursens gång får du teckna av verk i museets samling med individuell handledning av läraren. Genom det får du möjlighet att bli extra uppmärksam på stildrag, komposition och motiv för respektive epok, från renässansen till idag. Gruppen består av max tolv deltagare.

Undervisningsform
Undervisningen bygger på föreläsningar och diskussioner i grupp, samt handledning i samband med teckningen.

Material
Ni kommer att sitta ute i salarna på museet och det innebär att teckningsblocken inte bör vara för stora, A4 eller mindre fungerar bra. Du behöver även ha med dig blyertspennor och/eller andra torra kritor och suddigum. Tänk på att ha en liten påse med vässare där du kan vässa pennorna/kritorna.

Litteratur
I kurspriset ingår boken Samlingen, Göteborgs Konstmuseum samt årskort, som ger dig möjlighet att ytterligare lära känna en av nordens främsta konstsamlingar.

Utvecklingsmöjligheter
Fördjupa dig genom att ta en kurs i måleri eller teckning etc. på Folkuniversitetets Art College.

Samarbete
Kursen är ett samarbete mellan Göteborgs konstmuseum och Folkuniversitetet Göteborg.

Kursledare

Tomas Ekvall

Jag är en målare som inspireras av materialet, både känslomässigt och hantverksmässigt. Jag lever med den europeiska måleritraditionen som gör att det känns som att umgås med målare över seklerna. Även om konstverken är gjorda för länge sedan är de ändå samtida, här och nu. Det gör bilderna ständigt aktuella.

Att undervisa på Art College är inspirerande eftersom det kan vara ett ganska ensamt arbete att vara konstnär. Människorna man möter är det viktigaste för mig och jag känner att det finns ett mycket bra klimat på skolan med stor frihet att utforma kurserna på ett sätt som passar mig och den aktuella gruppen som jag undervisar.

De absolut roligaste kurserna som jag håller i är kroki. Det är som konditionsträning för konstnärer. En ständigt pågående övning som handlar om att iaktta och se form och volym. Man blir aldrig färdig med kroki eftersom seendet måste erövras hela tiden.

Thomas Ekvall

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
08 okt 2021 - 10 dec 2021
Fr 13:00 - 15:30
Tillfällen
8
Plats
Götaplatsen, 41256 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1108682
Pris
2775 kr