Måla porträtt

Plats Gislaved

Vi kommer att arbeta efter levande modell som håller en och samma pose. Detta ger oss tid att arbeta på djupet med en eller flera bilder, i stort och smått format. Fokus på portträttet och inte materialvalet.

Boka kursen nu

Vi arbetar efter levande modell med en och samma pose. Detta för att ha tid till att arbeta på djupet med en eller flera bilder i stora och mindre format. Du väljer själv om du vill fokusera på enbart ansiktet eller om du vill ha med mer av kroppen och delar av rummet. Fullt fokus kommer vara på själva porträttet - anatomi, färg, form och komposition.Vi kommer inte ägna tid åt vilket material man ska välja, utan det är helt upp till den enskilda deltagaren. Tänkbara val är akvarell, olja, akryl, pastell med flera.

Förkunskaper

Förkunskaper behövs. En fördel att man har provat en eller fler målerietekniker tidigare.

Material och modellkostnad

Material ingår ej, utan det tar du med dig: eget staffli, teckningsblock och penna för skissen .
OBS Med tanke på miljö och hälsa arbetar vi utan lösningsmedel så mom du arbetar i olja och vill jobba i tunna utspädda lager rekommenderas vattenbaserad oljefärg.
Modellarvodet kommer ovanpå kursavgiften och delas upp på det antal deltagare vi blir.

Upplägg

Kursen är en helgkurs.

Lokal

Informeras innan kursstart.

Kursledare

Bosse Blomén Svensson har undervisat i måleri i mer än 25 år. Han har studerat på folkhögskola med bild- och forminriktning i Växjö och på konstskolor i Hamburgsund och Stockholm. Bosse har bland annat ställt ut på Edsvik konsthall i Sollentuna och Ulricehamn.

"Livet rusar fram så ta vara på dagen och gör sådant du tycker är kul och viktigt för dig, odla dina intressen och utvecklas inom det som människa. Det skapar ofta harmoni och balans i livet."

Kursledare

Bosse Blomén Svensson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Gislaved

info.gislaved@folkuniversitetet.se

Tid
24 apr 2021 - 25 apr 2021
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Storgatan 30, 334 31 Gislaved
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1088641
Pris
1275 kr