Teckna interiör och exteriör distans

Plats Distans

En distanskurs som guidar dig till tekniken att visualisera design och arkitektur vi målar och skissar föremål och rumslighet. Perfekt för dig som behöver material till en portfolio, ansökan eller bara vill öva upp skisstekniken.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Kursdagarna innehåller övningar i snabba skisser, frihandsteckning, perspektiv och övningar i observation, ljus och skugga, färger, komposition med mera. Vi testar olika metoder som blyerts, kol, krita och måleri både inomhus och utomhus. En fördel är om kursdeltagarna vill öva hemma mellan kurstillfällena.

Kursupplägg

Vi gör övningar och studier i arkitektur och design med utgångspunkt att gestalta och visualisera objekt och rumslighet. Varje kurstillfälle startar med en presentation av hur man använder en viss teknik i teori och praktik och sen följer genomgång av en praktiskt uppgift. Deltagarna skissar, tecknar och målar sedan enligt dagens uppgift och tillfället avslutas med att var och en presenterar sin lösning via datorn. Kursledaren stannar online under kurstillfället och handleder och svarar på frågor.

Mål

Kursen innehåller övningar i att teckna objekt, möbler, rum och arkitektur för att kunna visualisera rumsligheter och design bättre samt för att bygga upp ett material till exempel till en portfolio att använda i ansökan till skolor och/eller jobb. Och för dig som vill utveckla din skissteknik.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Arbetsformer

Kursen är helt på distans och genomförs i den digitala plattformen Moodle och Zoom (Du får ett inlogg i samband med kursstart) För att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Material

Materialkostnader ingår inte i kursavgiften. Du kommer under kursens gång bl.a. att behöva blyertspennor, några i olika mjukhetsgrad, sudd, linjal, rit-,eller skissblock, vattenfärger eller akvarellfärger, en eller flera penslar, akvarellblock och maskeringstejp.

Tips

Du får 10 procent rabatt på konstnärsmaterial i butiken Ljungbergs Artist mittemot kurslokalen, som deltagare på Folkuniversitetet. Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

Kurstillfällen 4/1, 11/1, 13/1 och 18/1.

Pernilla Ström

Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990.

Hennes intresse för design och inredning har hon med sig från barndomen då hon fick höra mycket historier om möbelkonst, stilar och arkitektur. Pernilla är utbildad vid Stockholms Universitet och flera andra högskolor som Konstfack och KTH.

Under åren har kunskaperna byggts på och blivit allt bredare. Pernilla har arbetat med de flesta nischer inom inredningsyrket och bland annat förkovrat sig i konst och hotelldesign, färg- och ljussättning och arkitekturhistoria.

Pernilla Ström

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
04 jan 2021 - 25 jan 2021
Må 17:30 - 20:30
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
4
Studietimmar
16
Kurs-ID
1081743
Pris
2545 kr