Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grundpelarna i serieteckning i en miljö tillsammans med andra, där lärande, utvecklande, och praktiska övningar står i centrum.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen ges helt på nybörjarnivå.
Mål
Att förstå och kunna skapa serier samt arbetsprocessen inom yrket på ett sätt som du har nytta av inom både industri och fritid. Ha förmågan att veta vad man vill lära sig, och kunna ‘zooma in’ på det som känns mest givande. Att få pröva på olika metoder av visuellt berättande i en trygg och uppmuntrande miljö.
Innehåll
Vi lär oss bygga upp praktiska kunskaper och tar oss igenom övningar för att förbättra våra visuella berättarförmågor, samt tittar på olika sätt att berätta historier visuellt med hjälp av dialog, komposition, etc.
Arbetssätt
Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar. Läxutskick relaterade till lektionenernas innehåll ingår, dessa är dock frivilliga och till för elevens personliga utveckling. Läraren kommer inte att ta upp dem under lektionen.
Litteratur/material
Ta gärna med block, penna, och suddgummi. Då kursen sker på distans erfodras att deltagaren har en skärm att koppla upp sig mot Zoom med.
Utvecklingsmöjligheter
Att kunna rita serier och illustrationer skapar kompetens i visuella kommunikationsförmågor. Detta används i både kreativa och industriella syften, såsom marknadsföring och författande av serieromaner. Att ha en eller flera serier i sin portfolio är ett starkt plus när man frilansar, eller söker in till konstskola
Kursledare
Tinuviel Bergström
Tinuviel är en illustratör med förkärlek för serier. Med detta som bakgrund har hon studerat visuell berättarteknik & animation under amerikanska lärare för att kunna komplettera sin estetiska utbildning.
För Tinuviel är det viktigt att förmedla vidare informationen till de som har mest nytta av den, men också att eleverna får utrymme att arbeta med det som engagerar dem personligen.
Hon tycker mycket om att lära ut det hon brinner för, och har även arbetat som läxhjälp och vikarie.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Växjö