Serieteckning workshop Distans Live

Plats Distans

På den här kursen får du möjlighet att lära dig grunderna inom serieteckning. Kursen är på distans.

Boka nu

Målgrupp
Workshopen vänder sig till dig som vill lära dig grundpelarna i serieteckning i en miljö tillsammans med andra, där lärande och praktiska övningar står i centrum.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Mål

Att förstå och kunna skapa serier, samt att ha förmågan att veta vad man vill lära sig, och kunna ‘zooma in’ på det som känns mest givande. Att få pröva på olika metoder av visuellt berättande i en miljö fri från yttre tryck.

Innehåll

Vi pratar om hur man bygger upp praktiska kunskaper och tar oss igenom övningar för att förbättra våra visuella berättarförmågor, samt går igenom olika sätt att rita serier på.

Arbetssätt

Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar. Läraren finns till hands och stöttar, svarar på frågor samt ger information om arbetssätt och vidareutveckling.

Litteratur/material

Ta gärna med block, penna, och suddgummi.

Utvecklingsmöjligheter

Att kunna rita serier och illustrationer skapar kompetens i visuella kommunikationsförmågor. Detta används i både kreativa och industriella syften, såsom marknadsföring och författande av serieromaner. Att ha en eller flera serier i sin portfolio är ett starkt plus när man frilansar, eller söker in till konstskola

Kursledare

Tinuviel Bergström Vaeren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Växjö

info.vaxjo@folkuniversitetet.se

Kursperiod
18 maj 2024 - 19 maj 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 18 maj 2024 kl 13:00-16:00
  • sön 19 maj 2024 kl 13:00 - 16:00
Studietimmar
8
Kurs-ID
406170
Pris
895 kr