Teckna interiör och exteriör distans

Plats Distans

En distanskurs som guidar dig till tekniken att visualisera design och arkitektur. Vi målar och skissar föremål och rumslighet. Perfekt för dig som behöver material till en portfolio, ansökan eller bara vill öva upp skisstekniken.

Boka nu

Kursinnehåll

Kursdagarna innehåller övningar i snabba skisser, frihandsteckning, perspektiv och övningar i observation, ljus och skugga, färger, komposition med mera. Vi testar olika metoder som blyerts, kol, krita och måleri både inomhus och utomhus. En fördel är om kursdeltagarna vill öva hemma mellan kurstillfällena.

Kursupplägg

Vi gör övningar och studier i arkitektur och design med utgångspunkt att gestalta och visualisera objekt och rumslighet. Varje kurstillfälle startar med en presentation av hur man använder en viss teknik i teori och praktik och sen följer genomgång av en praktiskt uppgift. Deltagarna skissar, tecknar och målar sedan enligt dagens uppgift och tillfället avslutas med att var och en presenterar sin lösning via datorn. Kursledaren stannar online under kurstillfället och handleder och svarar på frågor.

Mål

Kursen innehåller övningar i att teckna objekt, möbler, rum och arkitektur för att kunna visualisera rumsligheter och design bättre samt för att bygga upp ett material till exempel till en portfolio att använda i ansökan till skolor och/eller jobb. Och för dig som vill utveckla din skissteknik.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Arbetsformer

Kursen är helt på distans och genomförs i den digitala plattformen Moodle och Zoom (Du får ett inlogg i samband med kursstart) För att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Material

Materialkostnader ingår inte i kursavgiften. Du kommer under kursens gång bl.a. att behöva blyertspennor, några i olika mjukhetsgrad, sudd, linjal, rit-,eller skissblock, vattenfärger eller akvarellfärger, en eller flera penslar, akvarellblock och maskeringstejp.

Pris

Moms är inkluderat i priset.

Kurstillfällen: 2/9, 4/9, 9/9 och 11/9.

 

Kursledare

Pernilla Ström

Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990. Hon har en masterutbildning i estetiska vetenskaper från Stockholms universitet och kurser i arkitektur, färg och ljus från KTH och Konstfack.

Under åren har kunskaperna byggts på och blivit allt bredare. Pernilla har arbetat med de flesta nischer inom inredningsyrket och bland annat förkovrat sig i konst och hotelldesign, färg- och ljussättning och arkitekturhistoria. Hon har lång erfarenhet av färgsättning genom sitt arbete med färgkartor och koncept till företag som Svenska Bostäder, Botkyrkabyggen, SKB, Stockholmshem och Familjebostäder. Hon har inrett och färgsatt hotell, skolor och kontor

Pernilla Ström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Lund

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
2 sep 2024 - 11 sep 2024
Måndag, Onsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 2 sep 2024 kl 17:30-20:30
  • ons 4 sep 2024 kl 17:30 - 20:30
  • mån 9 sep 2024 kl 17:30 - 20:30
  • ons 11 sep 2024 kl 17:30 - 20:30
Studietimmar
16
Kurs-ID
402503
Pris
2945 kr