Papier-Maché skulpturteknik, 9-13 år

Plats Västerås

I denna workshop får du prova på skulpturtekniken papier-maché. Du får skapa vackra skulpturer och dekorativa föremål med enkla och tillgängliga material.

För dig som är mellan 9-13 år har nu möjlighet att vara med i denna workshop och få prova på skulpturtekniken papier-maché. En teknik som är både rolig och kreativ och kräver inga förkunskaper. Papier maché är en pappersmassa som görs av gamla tidningar och lim. Pappersmassan kan du nästan använda som en lera. Du kan skapa skulpturer, masker och figurer samt massa andra häftiga saker av papier maché. När din skapelse är torkad kan du sedan måla dem.

Mål

Lär dig skulptera med hjälp av papier maché. I denna workshop får du prova på tekniken att skulptera genom att använda material som består av papper, kartong, lim m.m. Du får skapa dekorativa föremål med enkla och tillgängliga material.

Kursmaterial

För att kunna delta i kursen behöver du ha med dig;
Några tidningar/ papper
Äggkartong
Hushållspapper, pappersmugg
Ståltråd/tunn metalltråd

Mer information får du vid startinformationen.

Kursledare

Din kursledare har en magisterexamen i illustration från University of Arts, och med mer än 20 års erfarenhet av undervisning i måleri och illustration vid universitetet och andra konstcentra. Gelareh är frilansande konstnär som har deltagit i många utställningar runt om i världen så som Turkiet, Italien, Tyskland och i Sverige. Hennes främsta motivation och mål är att uppmuntra alla sina elever att upptäcka deras inre intresse och talang för att nå sin unika konstnärliga stil och metod.

Bra att veta

Workshopen pågår mellan kl 09:00-12:00 och det går bra att ta med något att äta under dagen.

Kursledare

Gelareh Jamshidi

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Västerås

info.vasteras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 jun 2023 - 15 jun 2023
Måndag, Torsdag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
mån 12 jun 2023 kl 09:00-12:00
  • tor 15 jun 2023 kl 09:00 - 12:00
Studietimmar
8
Kurs-ID
200836
Pris
675 kr