Skulptur, porträttstudier, ons em

Plats Stockholm

Upptäck hur kul det att skulptera och lär dig förstå och uppleva 3-dimensionell form! Här arbetar vi med porträttstudier efter levande modell.

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och de som är mer erfarna. Du arbetar efter din egen kunskapsnivå och takt.

Mål

Efter kursens slut har du övat upp din förmåga att se 3-dimensionell form och också byggt upp en lerskulptur efter modell.

Innehåll

Vi går igenom material och utrustning. Vi börjar varje kurstillfälle med några snabba teckningar för att värma upp det kreativa seendet. Vi fortsätter därefter att skulptera i lera och studera grundläggande formbegrepp. Vi tittar också på hur man kan tolka proportioner och karaktärsdrag.

Undervisningsform

Individuell handledning, gemensamma genomgångar och uppgifter. Gruppen består av 6-8 deltagare.

Lera och bränning ingår.

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Johan Svensson

Kontakta Kundtjänst i Stockholm