Fri skulptur, fredagar

Plats Stockholm

Här får du arbeta fritt med dina egna idéer! Här kan du arbeta i olika material som gips, lera, vax, ståltråd, papper, tunn plåt m m, eller göra en enkel form för gjutning i gips.

Boka reservplats

Förkunskaper

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av skulptur, kursen passar både nybörjare och de som är mer erfarna.

Innehåll

Du tar med dig en skiss eller idé med till första lektionen och i samråd med läraren får du sedan möjlighet att genomföra och utveckla dina idéer. Du kan arbeta i t ex gips, lera, vax, ståltråd, papper, tunn plåt m m..Du kan också välja att göra en s k förlorad form eller att göra enkla formar för gjutning i gips eller betong. Materialseminarier och teknikgenomgångar i olika ämnen erbjuds utifrån deltagarnas intressen.


Några exempel på vad man kan göra I Fri skulptur samsas de som vill skulptera sådant som sitt husdjur, sitt barn eller någon annan nära utifrån foton. Och de samsas då med dem som vill gestalta något mer allmänt, kanske utifrån olika historiska formspråk. Exempelvis kan nämnas flera som gjort skulpturer inspirerade av kända konstverk. Att vilja gjuta av något föremål är vanligt, liksom att gjuta av sin egen hand. Avgjutningar kan bli inspirerande ingångar till att skulptera.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Ingen kurs v 9.

Material

Grundmaterial ingår.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Noomi Engström Alvestrand

Noomi Engström är utbildad på Konstfack, Valands Konsthögskola samt Konstakademin.

Hon har tidigare undervisat på bland annat Nyckelviksskolan, Birkagården samt arbetat som projektledare och lärare på Kulturhusets målarateljé och på Svenska Skolan i Brisbane. Arbetar parallellt i egen ateljé och har haft många utställningar.

Noomi Engström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 feb 2021 - 19 mar 2021
Fr 09:30 - 14:30
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
36
Kurs-ID
1091064
Pris
3950 kr